RockShock

Internetový rockový magazin

Ikonická americká rocková kapela The Smashing Pumpkins se po pěti letech vrací do Prahy

Text: Echopromotion

Jejich poslední koncert v Praze ve vyprodaném Foru Karlín rozhodně patřil k těm nezapomenutelným. Fanoušci a milovníci rockové hudby se tak mohou těšit na další neopakovatelný hudební zážitek plný energie a vášně.

Když se v roce 1988 v Chicagu objevili THE SMASHING PUMPKINS, svět ještě nikdy neslyšel takovou kapelu, jako jsou oni. Spojovali hudební žánry, jako jsou rock, pop, shoegaze, metal, gothic, psychedelii a elektroniku. V době svého vzniku byl jejich zvuk jiný a zcela nový – a takový je dodnes. Díky tomu prodali po celém světě přes 30 milionů alb a posbírali dvě ceny Grammy, dvě ceny MTV VMA a jednu American Music Award.

V jejich katalogu najdeme platinové album Gish (1991), čtyřnásobně platinové Siamese Dream (1993), diamantové Mellon Collie And The Infinite Sadness (1995), platinové Adore (1998) a zlaté Machina / The Machines Of God (2000). V roce 2018 vyrazili na jedno ze svých nejúspěšnějších turné vůbec, Shiny And Oh So Bright Tour, po kterém následovalo album Shiny And Oh So Brith, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun. Mezitím v roce 2020 vyšlo jedenácté řadové a zatím poslední dvojalbum kapely Cyr.

V letošním roce vydali The Smashing Pumpkins své zatím poslední album Mellon Collie And The Infinite Sadness z roku 1995 a Machina / The Machines Of God z roku 2000. Obsahuje 33 skladeb ve třech aktech a jeho autorem a producentem je Billy Corgan. The Smashing Pumpkins, jako vždy velmi produktivní, v současné době pracují na nové tvorbě a nedávno dokončili vyprodané severoamerické turné The World Is A Vampire Tour s 27 koncerty.

4. 7. 2024 – Praha, O2 universum

Cena vstupenek od 1990 Kč. Vstupenky v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 20. 12. 2023, 10.00 hod.

Související odkazy:
www.smashingpumpkins.com
www.facebook.com/smashingpumpkins
www.twitter.com/SmashingPumpkin
www.instagram.com/smashingpumpkins


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1738

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *