RockShock

Internetový rockový magazin

Slash se spolu s Mylesem Kennedym (Alter Bridge) a kapelou The Conspirators po pěti letech vrací do ČR

Text: Echopromotion

SLASH a MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS oznámili rozsáhlou sérii mezinárodních koncertů v roce 2024. V rámci nově oznámené The River Is Rising – Rest Of The World Tour ʼ24 SMKC navštíví 21 zemí a 32 měst po celém světě.

Po deseti letech a čtyřech albech jejich kariéry, všeobecně uznávaném albu 4, které debutovalo jako nejprodávanější hardrockové album, jsou SMKC takoví, jaké jste je ještě nikdy neslyšeli. Energické rockové album poháněné nezapomenutelnými kytarovými a podmanivými melodiemi, silnými refrény a ještě silnějšími riffy, 4 zasahuje v 10 písních širokou škálu zvuků, stylů a nálad.

Čtvrté studiové album SMKC a celkově páté Slashovo sólové album, na kterém Slash a jeho spoluhráči Myles Kennedy (zpěv), Todd Kerns (baskytara a zpěv), Brent Fitz (bicí) a Frank Sidoris (kytara a zpěv) spolupracovali s producentem Davem Cobbem (Chris Stapleton, John Prine, Jason Isbell, Brandi Carlile), vyústilo v dosud nejsilnější album kapely s názvem 4. Nahrávalo se ve studiu RCA Studio A v Nashvillu, kde Cobb sdílel přání kapely natočit skladby živě ve studiu – včetně kytarových sól a vokálů –, a odhalil tak úžasný vitální zvuk a styl zachycený naživo.

Slash – kultovní americký rockový kytarista, skladatel a filmový producent – má na svém kontě více než 100 milionů prodaných kopií alb, získal cenu Grammy a sedm nominací na Grammy, byl uveden do Rockandrollové síně slávy a je autorem bestsellerů New York Times. Slash je považován za jednoho z nejlepších rockových kytaristů všech dob a za jednu z nejznámějších tváří světové popkultury. Časopis Time umístil Slashe na druhé místo (Jimi Hendrix byl první) v žebříčku 10 nejlepších hráčů na elektrickou kytaru. Slash vytvořil charakteristické zvuky, jako je kytarový riff v hitech č. 1 skupiny Guns Nʼ Roses Sweet Child Oʼ Mine a Welcome To The Jungle. Po odchodu z kapely Slash dosáhl uznání kritiků s albem Slashʼs Snakepit a celosvětového úspěchu se superskupinou Velvet Revolver, než se vydal na vlastní sólovou dráhu. Poté, co se se svým prvním sólovým albem Slash (2010), na kterém se podíleli Ozzy Osbourne, Fergie, Myles Kennedy a další, dostal na vrchol hitparád, založil svou současnou kapelu Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators (SMKC), která už více než deset let nepřetržitě koncertuje po celém světě a společně tvoří hudbu.

SMKC vydali debutové album Apocalyptic Love (2012), které dobylo žebříček Billboard Top 200 Albums Chart a debutovalo na 4. místě v celkovém žebříčku i na 1. místě v žebříčku Top Rock a přineslo Slashovi a kapele vůbec první sólové rádiové hity Youʼre A Lie a Standing In The Sun. Druhé album kapely World On Fire (2016) debutovalo s celosvětovým ohlasem a titulní skladba alba World On Fire vystoupala na první místo v amerických rockových rádiích. V roce 2016 se Guns Nʼ Roses znovu spojili a Slash se připojil k Axlu Roseovi a Duffu McKaganovi na historickém a stále probíhajícím světovém turné, které časopis Billboard hodnotí jako třetí nejvýdělečnější turné všech dob. SMKC vydali třetí album Living The Dream (2018), o kterém Rolling Stone prohlásil, že je „kousavým bluesovým filigránem na konci riffu, plačtivými sóly plnými dlouhých tónů a boogie-woogie riffů“, a Los Angeles Times dodal, že je plné „nečekaných vlivů funku, boogie, blues a garážového rocku“. Living The Dream debutovalo 10. umístěním v Top 10 Chart po celém světě, které podpořila Top 5 píseň Driving Rain. První nová hudba skupiny SMKC po čtyřech letech vyšla prostřednictvím Gibson Records – nově založeného vydavatelství kultovní americké kytarové značky – s energickým novým albem 4, které 11. února 2022 debutovalo na prvním místě nejprodávanějších hardrockových alb a vyneslo skupině nejlepší kritické ocenění v její kariéře. Dosud nejsilnější kolektivní výpověď kapely, album 4, spoluprodukoval Dave Cobb (Chris Stapleton, Jason Isbell, John Prine, Rival Sons).

18. 4. 2024 – Brno, Winning Group Arena
Support – MAMMOTH WVH

Cena vstupenky od 1490 Kč. Vstupenky v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Související odkazy:
www.slashonline.com
www.facebook.com/profile.php?id=61551094195801
www.instagram.com/slash
www.twitter.com/Slash


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1175

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *