RockShock

Internetový rockový magazin

Turné čtyř jezdců deathcorové apokalypsy vévodí Thy Art Is Murder a Whitechapel

Text: Obscure Promotion

THY ART IS MURDER a WHITECHAPEL společně vyrazili na turné. Prvně jmenovaným právě vyšla nová deska Godlike, druzí se do české metropole vracejí po více než pěti letech. Obě deathcorové ikony na turné navíc doprovází FIT FOR AN AUTOPSY a SPITE, takže se koncert z ROXY musel přesunout do většího klubu SaSaZu.

Ambasadory zhouby z Austrálie Thy Art Is Murder není třeba představovat. Po loňském zrušeném turné, navíc s novinkou Godlike na kontě, se vracejí dobýt další území. Aktuálně žhavým tématem je vyhození zpěváka CJ McMahona, jehož zpěv na nové desce kapela dokonce nechala přezpívat.

Těžkou úlohu nového frontmana převzal Tyler Miller, zkušený borec z Aversions Crown, což momentálně už potvrzuje na probíhajícím turné. Fans tak o budoucnost deathcorových hybatelů, kteří si své místo již dávno urvali několika skvělými alby a drtícími koncerty, nemusejí mít strach.

Čelo deathcorového pelotonu okupují i druzí v sestavě turné – Whitechapel. Kapela pojmenovaná po čtvrti východního Londýna, kde Jack Rozparovač spáchal sérii vražd, v čele s Philem Bozemanem vydala od r. 2006 sedm studiovek, které se vyznačují vysokou úrovní technické zručnosti i zvukové produkce, což jim v obsazení se třemi kytarami umožňuje vytvářet jedinečné a působivé skladby jako ty ze stále aktuální desky Kin (2021).

Fit For An Autopsy, parta okolo kytaristy a producenta Willa Putneye, se s každým dalším hudebním počinem posouvá nad svou předešlou hranici, čímž ve svém žánru přerostla většinu kapel. Zatím posledním počinem je album Oh What The Future Holds z r. 2021, které je často považováno za to nejlepší, co FFAA dosud udělali. Jako by si většina z nás už tak nebyla vědoma, co všechno je v dnešním světě špatně, je tahle deska brutálním probuzením, které má inspirovat ke změně a popohnat k osobní zodpovědnosti.

Spite se proslavili svým temným, agresivním a destruktivním stylem, který je charakterizován kombinací deathcoru, metalcoru a hardcoru. Jejich texty se často zabývají tématy jako bolest, hněv, nenávist a zoufalství, což jejich hudbě dodává pohlcující odér. Spite jsme tu viděli na podzim na putovním Never Say Die festivalu, kde zastínili i samotné headlinery. Jejich místo v sestavě je oprávněné.

10. 10. 2023 – Praha, SaSaZu
FB událost – www.facebook.com/events/791410169377429
e-Ticket – www.obscure.cz/cs/tickets/detail/id/586

Nejlevnější vstupenky na Obscure.cz, předprodej dále v sítích Ticketmaster a GoOut.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 958

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *