RockShock

Internetový rockový magazin

Traktor udělal tečku za letošním Studáneckým létem

23. září 2023, Liberec, areál autokempu Pavlovice

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

V sobotu 23. 9. se konala poslední open air akce ze seriálu Studánecké léto, tentokrát s názvem Rockfest Liberec. Akce se konala v areálu autokempu Pavlovice i včetně motosrazu TRIKE tříkolových motorek.

Kromě motosrazu a jednotlivých koncertních setů probíhal i bohatý doprovodný program. V areálu bylo mnoho možností občerstvení a ubytování v chatičkách, stanech a v karavanech. Ale pojďme k jednotlivým koncertním setům.

Jako první vystoupila místní crossoverová kapela RAIN, která patří k již tradičním účastníkům této akce. Poté nastoupila populární rocková skupina DE BILL HEADS z Turnova, která zde v rámci Studáneckého léta vystoupila již podruhé a sklidila obrovské ovace. Tato kapela baví svým specifickým projevem rockery již mnoho let. Samozřejmě nechyběla pecka Hadry kožený, která vzhledem k probíhajícímu motosrazu dobře zapadla.

Po nezbytné pauze vystoupila jako zpestření dětská kapela MAYBEE BAND z Prahy. Kapela vznikla tento rok a prozatím hraje covery hardrockových kapel, ale slibuje, že později budou mít i vlastní tvorbu. Jinak co se týče vizuálního projevu, není co vytknout. Hráči působili celkem profesionálně, žádný z nich netrpěl trémou a mně se podařilo zjistit, že všichni už za sebou nějaké to angažmá mají, případně že ještě hrají i v jiných kapelách. Věk členů kapely se pohybuje mezi 12–17 lety. Mě nejvíce svým výkonem zaujal dvanáctiletý bubeník.

Po krátké přestávce nastoupila na pódium hardrocková kapela DOGA se svým frontmanem Izzim. V koncertním setu samozřejmě nechyběla pecka Route 66, ke které byl natočen klip v USA a nedávno byla uvedena i její anglická verze. Kapela se chystá v tuto chvíli na podzimní unplugged tour, která započne čtyřmi koncerty v USA. Jednou z dalších zastávek v ČR se Doga znovu vrátí do Liberce, konkrétně 16. 11. do pivovaru Konrád ve Vratislavicích nad Nisou, takže liberečtí fanoušci si ji mohou užít tento rok ještě jednou.

Jako poslední vystoupila hard and heavy kapela TRAKTOR se svým klasickým koncertním setem v trvání 90 min. Produkce probíhala i včetně populárních pyroefektů zajišťovaných agenturou Pyroefekty.cz zaštítěnou vrchním střelmistrem Tomášem Libichem. Zazněly jak novější pecky, např. Testament, tak i ty starší a osvědčené, jako jsou Bludičky, Katakomby a samozřejmě Letokruhy, které udělaly jak tečku za letošním Studáneckým létem, tak i poslední open air akcí Traktoru. Na závěr, po skončení koncertu, proběhla děkovačka i s oblíbeným rituálem.

Akce byla dobře zajištěná jak logisticky, z hlediska cateringu, tak i po stránce organizační. Nutno podotknout, že areál praskal ve švech a dalo by se říci, že byla téměř naplněna jeho maximální možná kapacita, což si myslím, že je po třech letech konání této akce úžasný výsledek. Po skončení akce se ještě konala afterparty v pivním stanu.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2082

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *