RockShock

Internetový rockový magazin

Harlej a Morava se po roce vrátili do Hořepníku

1. září 2023, Hořepník, Letní parket

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V pátek 1. září 2023 se konal v Letním parketu Hořepník letošní předposlední dvojkoncert pod širým nebem. Dostaveníčko si daly spřátelené kapely Harlej a Morava, které pravidelně v Hořepníku vystupují. Před 19. hodinou se začaly před bránou tvořit hloučky fanoušků, kteří čekali na otevření areálu.

Přesně ve 21.00 hodin začal koncert kapely MORAVA, která zde měla spoustu věrných posluchačů. Za velkého potlesku se kapela přivítala s návštěvníky Letního parketu Hořepník a očekávaný rockový mejdan mohl začít. Hned od prvních tónů kapela přilákala na parket většinu lidí, kteří si dnešní koncert začali užívat na plné pecky. Devadesátiminutové vystoupení bylo plné nových i starších hitů, mezi něž rozhodně patří Slzavé údolí. Mezi dalšími peckami nechyběla Černobílá ze stejnojmenného alba, Tak jí to sundej, Vydařený pátek, Strom zelený a další. Zahráli též pro Jiřího Schelingera megapecku Léto s tebou, kterou napsal v roce 1976 František ‘Ringo‘ Čech s Jirkou Schelingerem. Bravurní bylo několikaminutové sólo Jiřího ‘Jeldy‘ Jelínka, na kterém bylo vidět, jak ho bubenická one man show baví.

Krátce před 23. hodinou vtrhla na pódium kapela HARLEJ, hlavní tahoun večera, v čele s charismatickým Tomášem Hrbáčkem. První megahit Zfetovanej nastartoval skvělý dvouhodinový koncert, kdy zněla jedna pecka za druhou – Tráva, Na prodej, Možná, Smutku dávám sbohem, Proč pocit mám, Svařák a spousta dalších. Byla to dvěma slovy úžasná show, která nikdy neomrzí. Skvělý pohyb na pódiu, vynikající zpěv, super sóla byly odměněny bouřlivým potleskem. Při megahitu Proměna se Hořepník rozzářil od rozsvícených telefonů fanoušků a většina z nich zpívala tento nádherný song společně s Tomášem. Zazněla tady též nová pecka Zatím je to dobrý, která je součástí nového alba se stejným názvem. Album vychází 13. října 2023 a máme se věru nač těšit. Na úplný závěr zazněly oblíbené megapecky Až tady jednou nebudu, Strážní andělé a Optimistická.

Opět to byl vydařený večer plný parádní muziky. Návštěvníci Letního parketu i vystupující kapely si večer skvěle užili, všichni odcházeli spokojení a v dobré náladě.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4.3 / 5. Počet hlasů: 18

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2438

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *