RockShock

Internetový rockový magazin

Vypsaná fiXa pokřtila v Ledárnách Braník LP Bestiálně šťastní XX

24. srpna 2023, Praha, Ledárny Braník

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Ve čtvrtek 24. srpna 2023 se konal v rámci Prague Open Air 2023 dlouho očekávaný koncert kapely VYPSANÁ FIXA, která oslavila 20 let od vydání alba Bestiálně šťastní. Není divu, že bylo beznadějně vyprodáno. Areál se otevřel v 17.00 hodin a od té doby přicházeli skvěle naladění fanoušci a užívali si letního počasí bez zbytečných front u vstupu. Dnes si příznivci kapely mohli premiérově zakoupit LP Bestiálně šťastní XX, které bylo nahráno letos v únoru živě na výročním koncertě v Café V lese.

Krátce před 20. hodinou už byl celý areál nadupaný fanoušky a na pódium vtrhla pop-punková kapela Vypsaná fiXa, která se hned od prvních tónů do toho pořádně opřela a zásobovala fanoušky samými hity a samozřejmě přehrála i celé album Bestiálně šťastní. Kluci z kapely umí fanoušky pořádně rozparádit, a nejinak tomu bylo i v Ledárnách Braník. Lidi se po celou dobu skvěle bavili, atmosféra byla úžasná. Došlo i na křest vinylu, o který se s chutí postaral baskytarista Jirka Zemánek z neméně populární kapely Wohnout. Jemu byla také věnována pecka Domácí motokrosař.

Po přehrání zmiňovaného alba zahrála kapela další megapecky, kterých v průběhu 29 let existence nasbírala nepřeberné množství. Nechyběla pochopitelně Antidepresivní rybička, Bagrista ze Suezu, Lunapark… Hitovku Čtyři slunce věnovali Honzovi Kalinovi z hudební formace Sto zvířat, který minulý týden zemřel. Poslední před přídavkem byl megahit 1982, který sklidil obrovský aplaus. Po dvouhodinovém koncertě následovala ještě autogramiáda, kdy Vypsaná fiXa ochotně podepisovala plakáty, LP a další předměty. Zkrátka dnes byli všichni v Ledárnách Braník ‘bestiálně šťastní‘.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2115

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *