RockShock

Internetový rockový magazin

Němečtí Crystallion dorazí do ČR na podzimní mini tour. Společnost jim budou dělat Solar System a Day Before

Text: Jiří Olszar

Němečtí CRYSTALLION vyrážejí už 1. 9. 2023 na evropské turné, které nemine ani naši republiku. Spolu s havířovskými SOLAR SYSTEM a DAY BEFORE z Pardubic se u nás představí v rámci podzimní mini tour Autum And Metal, která bude mít premiéru 21. 10. 2023 v rockovém klubu Prdel v Berouně. A není vůbec překvapující, že se powermetalisti z Německa představí tuzemskému publiku právě v této společnosti.

V červenci tohoto roku se totiž Crystallion představili na jihočeském festivalu South Of Heaven, který mají částečně v režii právě i Solar System a kde měli původně vystoupit i Day Before. Zastoupení zde ale měli nakonec ‘jen‘ v podobě partnera akce, agentury Woll Design, kterou má pod palcem jejich baskytarista, grafik a video tvůrce Michal Viečorek. Podílel se mimochodem i na posledních videoklipech Solar System. A tak nějak se to nakonec hezky sešlo, že se tato trojice rozhodla sdílet jedno pódium letos na podzim i v českých a moravských klubech.

Crystallion nabídnou precizně zahraný power metal, kterým se již prezentovali nejen naživo, ale i na šesti studivých nahrávkách včetně debutového EP. Zkušenosti téhle bavorské partě rozhodně nechybí, ostatně letos slaví rovných 20 let existence. Havířovští Solar System jsou sice o něco mladší (od roku 2010), ale ani jim zkušenosti nechybí. Účinkování v kapelách Moravius, Hector, Hypnotic Scenery, Inferno, Antigod ad. hovoří za vše. A přestože od vydání posledního alba Synchronicita neuplynulo mnoho času, už pilně připravují další nahrávku, což potvrdili již loni vydaným singlem Být tam dřív, kterým tak trochu naznačili směřování k power metalu. Pardubičtí Day Before to spolu táhnou od roku 2014 a nabídnou o něco tvrdší muziku. Jejich metal je patřičně okořeněný metalcorem, takže se příznivci tohoto stylu mají jistě nač těšit. A těšit se na kapelu mohou i z toho důvodu, že si kluci dopřáli pětiletou koncertní pauzu. Teď pilně trénují na připravované akce i turné a zároveň pracují na novém EP, které by mělo vyjít ještě letos.

Na jednotlivých zastávkách turné se představí i speciální hosté. V Českých Budějovicích to budou jihlavští metalisti SOTURY a v Havířově melodicmetaloví NEVER FALL z Frýdku-Místku. Další hosté jsou v jednání.

Nenechte si tedy ujít tuto společnou podzimní jízdu a užijte si spolu s Crystallion, Solar System, Day Before a hosty čtyři bezvadné večery plné kvalitní metalové muziky!

Přehled zastávek turné Autumn And Metal:

21. 10. – Beroun, Rock Club Prdel
16. 11. – Havířov, Stolárna Music Club
17. 11. – Ostrava, Rock Hill Music Club
18. 11. – České Budějovice, Rockle Klub

Související odkazy:
www.crystallion.org
www.solarsystem.cz
www.facebook.com/DayBeforeCZ


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1165

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *