RockShock

Internetový rockový magazin

Letní parket Hořepník přivítal v rámci letní série koncertů legendární Arakain

18. srpna 2023, Hořepník, Letní parket

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Letní parket v Hořepníku má letos v programu samé nadupané kapely. Nejinak tomu bylo i v pátek 18. srpna, kdy přijela potěšit příznivce metalové hudby kapela Arakain s Lucií Bílou. A tak se není čemu divit, že se už téměř hodinu před otevřením areálu začala u vstupu tvořit fronta prvních návštěvníků. Jak jsme od pořadatelů Ondry Přástky a Lukáše Daniela zvyklí, vše bylo perfektně připravené. Čisté toalety, dostatek nápojů i občerstvení a z lidí sršela dobrá nálada.

Ve 20.00 hodin odstartovala dnešní akci kapela JACKERʼS, která ihned přilákala k pódiu většinu fanoušků. Jedná se o mladou kapelu, která má velmi slušně našlápnuto. Kapela vznikla začátkem roku 2022. Za hudební produkcí stál zpěvák skupiny Arakain Honza Toužimský, kterého můžeme slyšet společně s Karolínou Vrbovou v singlu Mlýny, ke kterému byl natočený parádní videoklip. Dnešní večírek odstartovali Jackerʼs peckou Nikdy se nevzdám, skvělý byl i singl Egomaniak, Kniha života a další. S kapelou si zazpívala duety Karolína Vrbová, konkrétně již zmiňované Mlýny a Kudy plout.

Po nezbytné úpravě pódia, za obrovského aplausu fanoušků, vystoupila metalová legenda ARAKAIN se smrští těch největších pecek. Fanoušci byli nadšení a kapela je zásobila náloží osvědčených megahitů: Stroj, Hlas krve, Dnes ještě ne, Arakadabra… Pak ještě více umocnil parádní koncertní atmosféru příchod charismatické Lucie Bílé, která se přivítala s posluchači megapeckou Metalománie, následovanou hitem Cornouto a Dotyky. Samozřejmě nechyběly luxusní duety s Honzou Toužimským – Nikdy se nevzdávej, Dlouhá noc, Ďábelská hra… Skutečně to byl nádherný večer, na který se jen tak nezapomíná. Na závěr zazněla legendární pohádková skladba Zimní královna a Apage Satanas, kterými se s fanoušky Arakain i Lucka Bílá rozloučili.

Navštívila jsem i stánek Lucie Bílé, který byl v obležení nejen fanynek této top zpěvačky. Ta ručně vyrábí nádherné korálkové náramky různých barev a řetízky s andílky. Výtěžek z prodeje věnuje Lucie na nákup kompenzačních pomůcek pro osoby s vážným zdravotním postižením a pomoc osobám v mimořádně těžkých životních situacích.

Byl to parádní večer nabitý skvělou muzikou, fanoušci odcházeli z Letního parketu nadšení a spokojení. Velké poděkování patří pořadatelům, technikům, zvukařům, zpěvačce Lucii Bílé, a samozřejmě kapelám Arakain a Jackerʼs za úžasný zážitek.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 3331

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *