RockShock

Internetový rockový magazin

Soulbönding Trip letos již pošesté

Text: Adéla Švarcová

Novogotická kaple Panny Marie Pomocné v blízkosti vernéřovické studánky ve východních Čechách bude již tradičně druhý víkend v září patřit sonické náloži kytar a elektroniky, ale i jemnějším ambientním tónům a rytmům folku a dronu. To vše a mnohem víc se letos již pošesté představí na každoročním festivalovém setkání na česko-polských hranicích pod názvem Soulbönding Trip.

SBT vynalézavě spojuje nejen rozmanité žánry spojené s temnou estetikou a spiritualitou v hudbě, ale i různé umělecké disciplíny. Letošní line-up se opět může pochlubit hned několika bezmála kultovními jmény. Mezi ně patří bezesporu legenda rakouského industrialu a psychedelie DER BLUTHARSCH AND THE INFINITE CHURCH OF THE LEADING HAND, metalově elektroničtí M.A.C. OF MAD nebo čerstvá domácí senzace DIVO INSTITUTE.

Ze zástupců tvrdší kytarové scény se na letošním ročníku představí například post-metaloví THE CORONA LANTERN, pražský black metal SEKEROMLAT nebo breakcorové šílenství v podání oblíbeného YARRDESHE. Spíše ambientní nebo folkovou polohu zastoupí již tradičně polští BÖN, ale i například KARPATY MAGICZNE / MAGIC CARPATHIANS nebo domácí BUDEČ. Chybět samozřejmě nebudou ani duchovní zakladatelé festivalu OLAF OLAFSONN AND THE BIG BAD TRIP – letos v nové sestavě.

A to samozřejmě zdaleka není všechno. Soulbönding Trip nabízí průřez alternativními žánry od experimentálního metalu přes psychedelický rock, temnou elektroniku a šamanský folk až po avantgardní vážnou hudbu. Neméně zajímavá bude i nehudební složka festivalu, která kromě magického setkání s přáteli uprostřed hlubokých lesů bude obsahovat několik rukodělných workshopů, řemeslná piva, domácí kuchyni a třeba i houbaření.

Soulbönding Trip 2023 – info, vstupné a odkazy:
Termín akce – 7.–9. 9. 2023
Místo konání – Soulkostel, Vernéřovice (www.goo.gl/maps)
Lístky pouze v předprodeji na BOOM Events – www.connect.boomevents.org
FB událost – www.facebook.com/events/6113123308738313
Facebook – www.facebook.com/soulbondingtrip
Instagram – www.instagram.com/soulbonding_trip


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 934

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *