RockShock

Internetový rockový magazin

Havířovské slavnosti přivítají Accept, Powerwolf, Lordi i špičky domácí hudební scény

Text: Radim Bala
Foto: Mirek Valenta

Měsíc září každoročně přináší spoustu starostí, ale třeba i těšení ve spojení s novým školním rokem. Ti, co jdou do školy prvně, se jistě těší. Všechno bude nové, zajímavé a zábavné. Ti, co kroutí už nějaký rok v řadě, se pravda asi těší o něco méně, přece jen vědí, co je čeká a že bude spousta práce a učení. Tím, co ale taky přináší tento měsíc s neměnnou pravidelností už hodně let, jsou Havířovské slavnosti.

Jako každoročně i letos začátkem září budete mít možnost se spolu s dětmi pobavit na této tradiční akci. Konkrétně 8. a 9. září, kdy se v areálu Sportovní haly Slávie v Havířově uskuteční letošní ročník.

Důvodů, proč sem vyrazit, bude hned několik, ale k tomu později. Nejprve se pojďme podívat malinko zpět. Co se týká hudebního vyžití, mají totiž pravidelní účastníci hodně na co vzpomínat. V posledních letech se pořadatelům podařilo dostat na pódium městských slavností hodně zajímavých interpretů napříč žánry. Za zmínku z let minulých tak jistě stojí třeba Bonnie Tyler, Slade, Pavol Habera, HammerFall či třeba Sabaton. Ano, i takové velikány bylo možno potkat za pár korun vstupného na Havířovských slavnostech. V minulosti se cena vstupenky pohybovala pod hranicí dvou stovek, což dnes zní skoro jako sci-fi, ale bylo to tak. S ohledem na všeobecnou situaci museli i havířovští trochu podražit, ale stále nabízejí velmi solidní a nadprůměrnou porci zábavy za i v dnešní době opravdu lidovou cenu.

Předprodej vstupenek probíhá již nyní za zvýhodněnou cenu na stránkách Městského kulturního střediska (www.mkshavirov.cz). Cena v předprodeji je velmi zajímavá, a to nejen svou minimální hodnotou, ale také tím, že z ní lze získat ještě slevu. Jednak máte šanci mít levnější vstup pro děti, ale také pro seniory. O důvod více proč vyrazit na akci třeba i s babičkou a dědou. Avšak pozor! Vstupenky jsou pouze jednodenní, takže na každý den musíte koupit lístky samostatně. V předprodeji, aby se zabránilo nebo alespoň omezilo spekulování překupníky, je počet vstupenek limitován.

A co letos na návštěvníky čeká? Začneme doprovodným programem, který nabízí opravdu velmi pestré vyžití pro všechny věkové skupiny. V dětské zóně se v pátek můžete těšit na Arakovo – kontaktní výstavu papoušků, klauna Hopsalína a jiné, pro dospěláky připravili pořadatelé Chytrý kvíz. Sobotní odpoledne si můžete zpestřit s Michalem Nesvadbou, výrobou slizů, My Little Ponny, Transformers nebo při Klauniádě. Program doprovodných akcí včetně časového harmonogramu najdete na stránkách pořadatele, kde, jak bylo zmíněno výše, probíhá i předprodej vstupenek.

Tím, co každoročně zdobí tuto akci, je bezesporu našlapaná hudební produkce. Ani letos nenechávají havířovští nic náhodě, takže program je opět velmi pestrý a zajímavý. Opravdu je se na co těšit. Mezi domácími interprety nebudou chybět např. LUCIE BÍLÁ, PETER NAGY, MIG 21, WOHNOUT nebo RYBIČKY 48. Moderovat celou akci bude Leoš Mareš.

Tím, co ale festival zdobilo v minulosti, a nejinak tomu bude i letos, jsou zahraniční hvězdy. No a tady se letos Havířovské slavnosti vytasily s opravdu těžkým kalibrem. Nejednu halu nebo stadion by bezesporu vyprodal každý z interpretů i sám. Vy však budete, pokud se do Havířova vydáte, mít šanci je vidět za symbolickou cenu vstupenek zde. Hlavními taháky letošních slavností budou v pátek němečtí POWERWOLF se svou opravdu jedinečnou show. Sobotní večer pak ozdobí Finové LORDI a němečtí ACCEPT. Jak vidno, za lidové čtyři stovky vstupného (v současném předprodeji) na den je připravena opravdu pěkná hudební nálož. Takže nezbývá než ji odpálit.

Další informace najdete zde:
www.mkshavirov.cz/havirovske-slavnosti-2023
www.facebook.com/events/770239261446808


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1450

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *