RockShock

Internetový rockový magazin

Morana od Chlad vyjde na CD 22. září

Text: Herdron

CHLAD je kapela, v níž se sešli tři členové formace Virtual Void, která zapustila kořeny už ve druhé polovině devadesátých let. Trojice muzikantů z Chlad se rozhodla tvořit pomalou, zádumčivou muziku a zpívat o smutných věcech, což je probudilo z negativní letargie směřující k hibernaci Virtual Void a opět nastartovalo tvůrčí činnost. Styl, jakým tvoří syrovou, špinavou a nekomplikovanou hudbu s českými texty, je zcela odlišný od přeprodukovaných nahrávek s umělohmotným ‘dokonalým‘ zvukem, jakých je všude plno. Naopak kapel hrajících podobně jako Chlad je v Česku minimum.

Pokud si libujete v poslechu Reverend Bizzare, Monolord nebo Pentagram, pak je dost pravděpodobné, že vás uhrane také hudba Chlad, jejichž první album Morana již letos vyšlo na LP a MC. Pro sběratele je tady na CD, k jehož realizaci dojde 22. září prostřednictvím Pařát Productions. Předobjednávky budou v Pařátshopu spuštěny ke konci srpna.

Někteří z vás si třeba vybaví, že se nejedná o první kooperaci Chlad a Pařátu. Již v únoru 2021, tehdy ještě především v magazínu Pařát, vyšla kompilace Chlad MMXX–MMXVIII, na níž je zaznamenána kapelní tvorba z let 2018–20.

Křest alba Morana se uskuteční ve Frýdku-Místku v den vydání CD, tedy 22. září. O tom zase příště.

Související odkazy:
www.facebook.com/profile.php?id=100063277537091
www.bandzone.cz/chlad


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1145

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *