RockShock

Internetový rockový magazin

Švédská alternativně punkrocková kapela Lex Maria vydává nové EP Ghosts

Text: Collapse Agency

Nové EP Ghosts od alt/punkrockerů LEX MARIA je právě dostupné na všech streamovacích platformách. Jedná se o druhé EP kapely nahrané v oblíbeném indie Studiu Möllan ve švédském Malmö.

Lex Maria je kapela, která pochází ze známého města Malmö, jež se nachází v jižním Švédsku. Lex Maria hrají sexuálně frustrovaný alternativní rock. Noise rock a alternativní rock konce 80. a 90. let je to, na čem vyrostli a co bylo vždy přítomno v jejich hudbě.

„Po získání doktorátů a následné práci kolem prodeje hamburgerů ve městě jsme se rozhodli riskovat svou oslnivou kariéru a prodat své duše démonům rocku,“ říká kapela.

Kapela existuje už pár let; nejnovější sestava se dala dohromady v roce 2020 a hned se pustila do nahrávání. Ve stejném roce bylo nahráno první EP, které skupina vydala v roce 2021. Následující rok bylo nahráno EP Ghosts, které se dočkalo vydání letos.

O kapele
„Říkáme, že jsme indiepunková kapela hrající nějaký druh alternativního rocku. Vplouváme do těchto žánrů a pak z nich opět vystupujeme. Jsme noise 90. ​​let, post-punk 80. let a svým způsobem emo z 80. let. Hrajeme v sestavě Aleks, Nelly, Martin a Martin. Aleks s kloboukem je zpěvák. Aleks a Nelly hrají na kytary a Martinové hrají na baskytaru a bicí. Život je hodně těžký a my prostě chceme hrát, protože se díky tomu cítíme lépe a doufáme, že oslovíme lidi, kterým se tyto věci líbí,“ říkají Lex Maria.

Související odkazy:
www.facebook.com/lexmariaband
www.open.spotify.com/intl-pt/album/1BqrbnXpv7eQRcjfQyTJjV


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 802

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *