RockShock

Internetový rockový magazin

Kapela Tři sestry zavítala v rámci Letní Open Air Tour 2023 do Brandýsa nad Labem

30. června 2023, Brandýs nad Labem, letní kino Houštka

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Je již tradicí, že skupina Tři sestry v rámci svých narozeninových oslav vyráží na letní turné. Ani letos tomu není jinak. Během turné Letní Open Air Tour 2023 navštíví skupina celkem dvacet čtyři měst v Čechách i na Moravě. My jsme vyrazili na sedmé zastavení této legendární skupiny, které se konalo dne 30. června 2023 v Brandýse nad Labem v letním kině Houštka. V podvečer se začali před branou letního kina scházet fandové kapely Tři sestry a jejích hostů všech věkových kategorií, od dětí s rodinami až po seniory, a netrpělivě očekávali otevření areálu.

Celou akci odpálila kapela PIRATES OF THE PUBS, která i přes začínající letní déšť přilákala k pódiu hodně fanoušků. Pirates Of The Pubs je českobudějovická celtic/punková kapela, která byla inspirována irskými lidovými písněmi a byla založena v roce 2012. Songy zpívají jak v angličtině, tak v češtině. V dnešním padesátiminutovém setu nemohla chybět například hitovka Na vlnách rock’n’rollu, ke které skupina vydala před dvěma lety zajímavý ‘mobilní‘ videoklip.

Jako druhá vystoupila známá příbramská punková skupina E!E s Bořkem Řehořem v čele. Fanoušci byli jako u vytržení, zpívalo se, tančilo se pogo a všichni si užívali bombastickou atmosféru. Zejména hity Nasraná, Práce, Mravenec byly naprosto skvělé. Přídavek samozřejmě nemohl chybět a kapela se nemohla rozloučit jinak než megahitem Humusák.

Nezbytnou technickou pauzu většina posluchačů využila k občerstvení a doplnění tekutin (s výjimkou skalních fandů v první linii, neboť kdyby opustili strategické místo u pódia, tak už by se zpátky na své místo nedostali).

A okolo 21.30 hodin nastoupila očekávaná skupina TŘI SESTRY, kterou diváci přivítali bouřlivým potleskem vestoje. Mezi prvními skladbami zazněla Ta naše rytmika a pak už to šlo v rychlém sledu – dvouhodinový setlist obsahoval jak starší pecky – Svatá Petra, Homosexuál, Kalhotky ze Lhotky, Čaroděj ze země koz, Mexiko, tak i novější, např. velmi povedený kousek Já jsem Aleš, který zpívali s kapelou prakticky všichni. Nechyběla vzpomínka na Františka Sahulu, a to s písní Šetři se, chlapče. Dnešní dvouhodinový set byl zkrátka plný super oddychové muziky s parádními texty a chytlavými melodiemi. Byla to opravdu velkolepá show, která si vyžádala několik přídavků s megahity Průša je úchyl, Zelená, Modlitba pro partu a poslední byla Léto. Byl to velmi vydařený večer, letní kino Houštka praskalo ve švech. Tři sestry i jejich hosté byli super, ostatně jako vždy.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 4

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2251

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *