RockShock

Internetový rockový magazin

Hudební skupina Allmara si pro své posluchače připravila žhavou novinku

Text: Miloš Zubr

Po bezmála čtyřleté práci na nových skladbách vychází dlouho očekávaná deska skupiny ALLMARA nesoucí název Brána! Celý koncept desky je soustředěn na výchozí bod a tím je brána, jak už název naznačuje. Brána jako pomyslný most, portál či cokoliv si dokážete představit. V dnešní době, která je hrozně uspěchaná, plná stresu, starostí, honby za bohatstvím a kdo ví čeho všeho, se Allmara rozhodla, že vytvoří nějaký pomyslný únik mimo dnešní dobu/realitu. Každá jednotlivá skladba nás proto zavane někam jinam, do jiné situace, do jiné reality, a každý si může ve skladbách najít to svoje.

Deska byla nahrána na začátku roku 2023 ve studiu Allmara. Nahrávka obsahuje 11 skladeb. Mimo jiné i skladby, které Allmara vydala jako singly společně s videoklipy. Nutno podotknout, že album obsahuje i velmi oblíbenou skladbu Valkýry, která se umisťovala na vysokých příčkách v hudebních hitparádách na internetu.

Křest desky proběhl 8. 7. 2023 v Sekeřicích na Hliňák festu, kam kapelu již třetím rokem pozvali pořadatelé Zdenek Svoboda, který se stal i kmotrem desky, a Aleš Lachman. Ve stejný den vyšlo album Brána! oficiálně na CD, na YouTube kanálu Allmary a na vybraných streamovacích internetových platformách.

Bio skupiny
Skupina Allmara působí na české hudební scéně již šestým rokem. V roce 2019 vydala první plnohodnotné album Hrr na zábavu. Album bylo pokřtěno v rámci Allmara Open Festu 2019. V roce 2020 po odchodu Josefa Havíře nastoupil na post zpěváka Jan Chobotský, který je zároveň i novým textařem Allmary. V roce 2021 vystřídal post kytaristy dlouholetý kamarád Martin Kuklík, se kterým do Allmary přichází i možnost výroby a produkce vlastních videoklipů. Kapela vydala od roku 2021 pět nových skladeb společně s videoklipy. V roce 2022 vydala Allmara skladbu Valkýry, která se těší velmi pozitivnímu ohlasu nejen mezi příznivci této kapely, ale i mezi posluchači, již Allmaru doposud neznali. Valkýry se umístila na vrchních příčkách hudebních hitparád a byla zařazena do hlavní rotace na Rádiu HEY. V roce 2023 vydává Allmara druhé album nesoucí název Brána!, které obsahuje pět zmíněných singlů a šest novinek. Kapela každoročně vystupuje na hudebních festivalech, nejrůznějších slavnostech a na hudebních akcích zábavového ražení.

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Brána!
3. Vůně cigaret
4. Ona
5. Robin Úd
6. Čas proti
7. Pár doušků
8. Zpověď narkomana
9. Valkýry
10. V zákazu zastavení
11. Spartakus

Související odkazy:
www.allmara.cz
www.facebook.com/AllmaraOfficial
www.instagram.com/allmara_official
www.open.spotify.com/artist/allmara
www.youtube.com/playlist


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 749

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *