RockShock

Internetový rockový magazin

Velké Losiny přivítají další ročník charitativní akce Rot Kart Fest

Text: Radim Bala

Konec léta je spojen s přípravou dětí a rodin na nový školní rok. Na konci srpna se však milovníci rockové hudby setkávají už tradičně ve Velkých Losinách na Rot Kart Festu. Festival vás pohostí nejen kvalitní hudbou, ale taky dobrým zázemím a spoustou zábavy.

V okolí areálu najdete mnoho možností k ubytování a stravování, pokud vám tedy nebude stačit catering v prostorách festivalu. Navíc je v okolí spousta možností, jak si užít víkend nejen s hudbou a pivem, ale třeba výlety a vzděláváním sebe sama. V Losinách najdete zámek s bohatou historií, hodně z ní se týká procesů s čarodějnicemi z doby středověku, ale taky ruční papírnu, která vyráběla v minulosti i dopisní papír pro Prezidentskou kancelář. Milovníci přírody najdou v okolí mnoho turistických i cyklo tras a spoustu přírodních krás.

Tím hlavním, pro co si do Losin budete chtít zajet, bude ale bez diskuse muzika. Pojďme se podívat na to, co vás čeká. Uvidíte ALKEHOL, DE BILL HEADS či FORREST JUMP. Na své si však přijdou i fandové melodických, symfonických, ale i rychlých riffů. Potkáme se s kapelami RIMORTIS, DONOR nebo třeba METAL FACTORY. Headlinery blíže představovat asi netřeba, to by bylo jako nošení dříví do lesa, a tak jen stručné info. V případě Forrest Jump se budou fanoušci jistě nejvíce těšit na scénu a show doplněnou o zábavné postavičky: Malinká, Víla a Mumie. Kdo viděl některé z dřívějších koncertů, ví, a ti, kdo neznají, ať se přijdou podívat, litovat nebudou.

Ostatní kapely si zaslouží taky zmínku. Český jazyk při prezentaci songů a krásné melodie zdobí Rimortis, kapelu z východu Čech, mající za sebou už mnoho sezon. Tu letošní si vylepší účastí na festivalu festivalů – Masters Of Rock, také budou vidět a slyšet na festivalu Rock Castle a na konci sezony zavítají i do Losin.

Donor stále propagují úspěšnou desku Devět křížů a po mediální kampani na TV REBEL, kde byl jejich aktuální klip vidět celkem často, se chlapi chystají zakončit sezonu festivalů výstupem na Rot Kartu Festu. Kromě titulky z aktuální desky Devět křížů se určitě dočkáme skvělé show pod širým nebem s dávkou pyrotechnických a jiných efektů.

Metal Factory s vokalistkou Viktorií Surmøvou, která zastupuje těhotnou Pavlínu Mochovou, se na vás už jen třesou. Navíc vzhledem k rodinným povinnostem a vytížení aktuální zpěvačky Viktorie Surmøvé nebude letos mnoho šancí se na ně podívat. I MF stále pracují na podpoře aktuální desky Defeat All a určitě předvedou to nejlepší, co v nich je.

Jistě se tedy je na co těšit, protože zmíněné kapely nejsou vším, na co se můžete podívat, bude jich ještě více. Proč ale utratit trochu peněz za vstupenku na tento festival? Pořadatelé již několik let podporují Czech SAR Team. O co vlastně jde? Je to ta zkratka v názvu. Search And Rescue (Najdi a zachraň), což je spolek lidí, kteří se nezištně podílejí na pomoci a záchranných pracích při živelných pohromách, nebo třeba při hledání a záchraně pohřešovaných osob v součinnosti s IZS. K tomu potřebují pomůcky, prostředky a zázemí, a na to jim přispějete svou návštěvou festivalu Rot Kart Fest. Tak pokud nevíte, co podniknout o víkendu 25.–26. srpna 2023, určitě si tuto akci zapište do diáře.

Související odkazy:
www.beneficni-koncert.cz
www.facebook.com/events/791146718571199


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4.8 / 5. Počet hlasů: 4

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1260

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *