RockShock

Internetový rockový magazin

SORFEST v čele s Visacím zámkem, Dogou nebo Debustrolem už klepe na hradní bránu

Text: Jiří Olszar

Už jen pár dní zbývá do startu 15. pokračování populárního Slezskoostravského Rock-Festu, který se uskuteční první červnovou sobotu, tedy 3. 6. 2023, v tradičním areálu Slezskoostravského hradu. A protože i ‘rockeři mají své dny‘, jak uvádějí samotní pořadatelé, tak právě jejich ‘den‘ proběhne v opravdu vybrané a žánrově velmi pestré hudební společnosti, ostatně jak je na SORFESTu dobrým zvykem.

Tradičně budou připraveny dvě hlavní scény. Na Nádvoří Stage vše vypukne úderem 13. hodiny, kdy se na pódiu představí brněnská melodicmetalová kapela TEZAURA, která je mimochodem velice populární, což dokazují např. hodně zajímavá čísla na YouTube. Chybět nebude ani pořádný bigbít v podání ostravského seskupení SKRAT, které už mělo tu čest na festivalu vystoupit. Další program na Nádvoří Stage se ponese ve znamení legend. Patrně tou největší budou staří punkoví pardálové VISACÍ ZÁMEK, kteří v loňském roce oslavili rovných 40 let na scéně. Tak držme pěsti, ať to ještě pěknou řádku let táhnou dál, a hlavně ať nezorají místní pódium. GUTALAX jsou vlastně svým způsobem také legendy, především pro příznivce, kteří se rádi hrabou v grindcorových sračkách. Bude to sranda, až vám to prdel roztrhá! O něco vážněji, ale jen na oko, se bude tvářit severomoravská DOGA, která do fanoušků nalije nejen Zelenou, ale i stoprocentně živý rock’n’roll. Čtvrtstoletí v Ostravě oslaví domácí powermetalová stálice SALAMANDRA. K oslavám přiveze nejen ‘omlazený‘ tým, ale především skvělou našlapanou muziku včetně loňského počinu Opus Bohemica.

Program na Aréna Stagi odstartuje rovněž výborná powermetalová skupina RIMORTIS, která je jen o rok mladší než Salamandra a také se v loňském roce pochlubila novým albem Věčnost živlů, jež je mimochodem hodně povedené. I slovenští APRIL WEEPS přivezou svou loni vydanou nahrávku Cataclastic, na které spolupracovali s legendárním zvukovým mistrem Jensem Bogrenem. Tady si přijdou na své milovníci tvrdých kytarových riffů, melodií a atmosferického metalu. Pořádnou porci thrash metalu ‘najebú‘ do publika jejich krajané ČAD. Na kontě mají spoustu zajímavých nahrávek a nekonečně mnoho energie, kterou vtiskli o do té poslední s názvem Medvede (2021). A kdo se nebojí thrashe, jistě si smlsne i na skutečné domácí legendě DEBUSTROL. Jste připraveni na konfrontaci s peklem? Pokud ne, pak Antikrist s vámi, protože tady se slaďáren nedočkáte, Hlavně ne o lásce. ‘Hrátky s čertem‘ budou pokračovat i s posledním účinkujícím na Aréna Stagi. Zkušení harcovníci LAUTR se pekla rozhodně nebojí a jsou s ním přímo smíření, jak ostatně napovídá jejich žhavá letošní novinka S peklem smířený.

Toto veškeré dění bude samozřejmě zpoplatněno, ale nebojte, tak jako v minulých letech to bude doslova za hubičku. Momentálně koupíte vstupenky v předprodeji (Ticketportal) za 450 Kč, v osobním předprodeji v Ostravě dokonce jen za 400 Kč. Na místě pak budou, pokud ještě budou, vstupenky za 550 Kč.

Samozřejmě zde bude opět možnost okusit trochu programu i zdarma, a to v nedalekém areálu Loděnice, kde bude připraven nejen doprovodný program, ale i třetí hudební scéna – Klubová stage. Ta přinese také jistě zajímavé hudební chuťovky.

Více asi není třeba dodávat, ale pro jistotu sledujte ještě oficiální festivalový web a sociální sítě, kde najdete další důležité informace.

Související odkazy:
www.sorfest.cz
www.facebook.com/SlezskoostravskyRockFest
www.facebook.com/events/5598883633506922


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2434

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *