RockShock

Internetový rockový magazin

Populární Fryyfest se po necelém roce vrátí do Dolní Řasnice

Text: Jiří Olszar

Severočeský rock/metalový festival Fryyfest se už loni vrátil ke svým kořenům a pokračovat v tom bude i v letošním roce. 22. 7. 2023 se tak mohou příznivci festivalu opět těšit na přehlídku domácích interpretů, kde nebudou chybět ani hudební stálice. Veškeré dění proběhne stejně jako loni na fotbalovém hřišti v Dolní Řasnici (okres Liberec, cca 6 km od Frýdlantu).

Fryyfest bude opět koncipován jako multižánrový zábavný den pro děti i dospělé a v podtitulu ponese i tradiční motto ‘Friendly festival‘. To se ostatně promítne nejen do vstupného, které bude dobrovolné, ale samozřejmě i do celkové atmosféry, která zde bývá přímo rodinná.

Stěžejním bodem celého festivalu, který se očekávaně propojí s bezvadnou atmosférou, bude samozřejmě hudební program. V tom nebudou chybět nestoři tuzemské rockové scény SEVEN z Mladé Boleslavi. Loni oslavili na turné 30 let existence a vydali našlapané ‘best of‘ album, ze kterého sestaví setlit i pro letošní rok. Pořadatelsky stojí za festivalem tradiční součást line-upu, crossoverrockoví RAIN. A ti rozhodně nepřijedou s prázdnou. Doslova připlují na papírových lodích, aby zde představili průřez všemi svými alby, tedy i včetně loňské povedené novinky Tři papírový lodě.

Chybět ale nebudou ani další, dá se říci tradiční ‘účastníci zájezdu‘, pohodoví a zkušení rockeři SILENT SESSION z Turnova. Z České Skalice přicválají skočně naladění FURT FAJN, kteří svůj poctivý rokec ochucují punkovými ingrediencemi. Svou účast přislíbila i mostecká bigbítová parta VELRYBA, kterou si fanoušci mohou pamatovat jako původní sólový projekt zesnulého Vládi Šafránka. Pěkně ‘zahupkat‘ a ‘zadupkat‘ si pak budou moci všichni při dobře známých rockových a metalových peckách v podání zkušených muzikantů a zpěvaček z kapely HUPKIDUPKI.

Informace ke kompletnímu programu a doprovodným akcím najdete již brzy na oficiálních stránkách Fryyfestu či facebookovém profilu a v události.

Související odkazy:
www.fryyfest.cz
www.facebook.com/fryyfest
www.facebook.com/events/3220105251546329


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2056

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *