RockShock

Internetový rockový magazin

Žabčice u Brna se mohou těšit na další nálož extrémní muziky

Text: Jiří Olszar

Žádné trendové hopsačky či popové sračky. V Žabčicích u Brna se opět pojede nadoraz v pěkně brutálním deathovém a grindcorovém duchu; zkrátka a dobře, milovníci extrémní muziky se mohou těšit na další ‘romantický‘ večírek, který slibuje už 19. pokračování Antitrend Open Air Festu. Festival proběhne 24. 6. 2023 a start je naplánován na 13.00 hod. V line-upu nebudou chybět jak domácí čerstvé či kultovní smečky, tak ani hosté ze zahraničí. Dorazí například kapely z Německa, Mexika, Velké Británie, USA nebo Rakouska.

V čele tuzemského pelotonu budou stát legendární bastardi INGROWING, kteří v posledních letech nebyli zrovna moc aktivní. Nyní jsou ale v plné síle připraveni na další devastaci. Chybět nebude ani pořadatelsky zainteresovaná banda MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY. ‘Micinky‘ budou nejen škrábat, ale rovnou vás nekompromisně oddělají a zasypou vápnem. Líbezného metálku se nedočkají fans ani v případě POPPY SEED GRINDER, přestože v jejich čele stojí něžné stvoření. Pokud totiž zpěvačka Bára otevře ‘chlebárnu‘ jako na poslední desce Faceless Atrocities, asi se všem srolují ‘fusekle‘. Pražští BOWELFUCK jsou sice služebně mladší než výše uvedené soubory, ale našlápnuto mají rovněž velmi dobře, stačí si jen poslechnout loňský opus Appetite Comes With Killing. Do Žabčic se dovalí i severomoravské těžkotonážní těleso MURDER RAPE AMPUTATE, které sice pomalu, ale o to pečlivěji rozmašíruje smysly i údy všem přítomným. Oldschooloví deathmetalisti FATALITY už toho taky hodně pamatují. Pokud připočteme i působení pod původním názvem King Death, jsou na světě už více než 30 let, takže lze očekávat hodně zkušený set. Naopak hodně mladou a čerstvou krev pak budou představovat kapely LUDRA a LEPTOSPIROSY – pěkně nadržení grindoví maniaci.

Co se týče zahraničních akvizic, chybět nebudou němečtí zběsilí divočáci CYNESS, kteří nejsou domácím fanouškům vůbec cizí. Loni se u nás představili hned dvakrát – v Praze a Brně. Nekompromisní směs brutálního death metalu a grindcoru do publika nasypou ROTTENNESS, kteří dorazí až z dalekého Mexika a přivezou s sebou i rok starou desku Violentopia. Podobně daleko to budou mít i žánrově stejně smýšlející Amíci ANIMALS KILLING PEOPLE a old school deatheři GORGATRON, kteří se letos dožívají plnoletosti. Ze země za o něco menší ‘louží‘, tedy z Velké Británie, dorazí také dvojice pěkně destruktivních ‘masomlýnků‘. VISIONS OF DISFIGUREMENT naservírují obhroublý slam/death metal a na festivalu rovnou oslaví 10 let existence. O něco zkušenější BASEMENT TORTURE KILLINGS pak všechny pohostí grindovými flákotami ze svých čtyř řadových alb. Od jižních sousedů z Rakouska dorazí hodně ‘divná‘ sebranka MELMOSH. Kdo má rád hudební experimentování a úchylné kostýmy, tady si stoprocentně pošmákne.

Přehled kapel a odkazů:
Ingrowing (CZ) – grindcore
www.facebook.com/Ingrowing
Cynese (DE) – fast grindcore
www.facebook.com/cyness666
Rottenness (MEX) – death/grind
www.facebook.com/rottenness
Visions Of Disfigurement (UK) – slam/brutal death
www.facebook.com/visionsofdisfigurement
Animals Killing People (USA) – death/grind
www.facebook.com/AnimalsKillingPeople
Mincing Fury A. G. C. O. Q. D. (CZ) – death/grind
www.facebook.com/MincingFuryOfficial
Gorgatron (USA) – old school brutal death metal
www.facebook.com/gorgatronband
Poppy Seed Grinder (CZ) – brutal death metal/hardcore
www.facebook.com/PoppySeedGrinder
Basement Torture Killings (UK) – grind
www.facebook.com/Basementtorturekillings
Bowelfuck (CZ) – grindcore
www.facebook.com/bfgoregrind
Murder Rape Amputate (CZ) – slow gore/grind
www.facebook.com/creepyslowgoregrind
Fatality (CZ) – old school death metal
www.facebook.com/fatality.death.metal
Ludra (CZ) – grind
www.facebook.com/Ludragrind
Melmosh (AUT) – progressive/ambient grindcore
www.facebook.com/melmoshband
Leptospirosy (CZ) – grind
www.facebook.com/profile.php?id=100081789425914

Události:
www.facebook.com/events/527453255577957
www.bandzone.cz/antitrend-festival-2023


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 3

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 933

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *