RockShock

Internetový rockový magazin

Her Nature v debutovém singlu You připomínají téma sexuálního násilí a sekundární viktimizace

Text: Her Nature

Plzeňská progresivně rocková skupina HER NATURE se představuje debutovým singlem You, ve kterém spílá násilníkům a hájí oběti.

„Don’t say your weakness is my shame,“ hlásá úryvek textu písně, jenž naráží na problematiku takzvané sekundární viktimizace, kdy je vina připisována oběti. „Text ve druhé osobě a přímý pohled do kamery naznačují, že je píseň adresována přímo násilníkovi, aby si uvědomil, co způsobil, a přijal za své činy zodpovědnost,“ vysvětluje autorka textu Eva Volfová.

Píseň a zároveň i část záběrů pro klip vznikaly ve studiu kytaristy Luboše Samka, který se postaral o mix a také o samotnou produkci videa; autorkou scénáře je Volfová. Masteringu se ujal Václav Kudlič z Nemethon Production.

Vizuál videa stojí ve velké míře na barevných kontrastech. Červená, symbolizující zlobu, střídá záběry z přírody; v očích hlavní hrdinky se však scenerie proměňuje z hezké na temnou. „Záběry na vodu jsou inspirované mými opakovanými nočními můrami, v nichž se objevuje temná a děsivá voda, ze které mám strach. V klipu se ale rozhodnu svým obavám čelit, do vody vstoupit, a tím je překonat,“ upřesňuje Volfová.

Her Nature hrají autorskou tvorbu v progresivně rockovém duchu. Experimentují s propojováním různých žánrů, ale svou tvorbu zakládají na řízných kytarových riffech v kombinaci s jemnými vícehlasými vokály. Skupina vznikla v roce 2021.

Kapelu tvoří již zmíněná kytaristka a zpěvačka Eva Volfová, baskytaristka Anna Pojarová, kytarista a vokalista Luboš Samek a bubeník Benjamin Faflik. Do budoucna plánuje čtveřice natočit další singl a později desku. Nejbližší koncert je čeká 24. 6. 2023 na festivalu Top RoofTop Fest v Karlových Varech.

Multilink singlu – www.songwhip.com/hernature/you

Související odkazy:
www.hernature.cz
www.facebook.com/hernatureband
www.instagram.com/hernatureband


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 735

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *