RockShock

Internetový rockový magazin

Alternativa, nu-hardcore, post-grunge, crossover…, to vše na novém albu Forrest Jump

Text: Smile Music

FORREST JUMP zvolili pro název aktuálního alba a následníka předchozí eponymní desky název Vrtochy. Jedná se o jedenáctipísňovou nahrávku, jejíž produkce se ujal Honza Toužimský z Arakainu, který je na albu vedle Martina Kapka (Traktor) i jedním z hostů. I když si na ni fanoušci na domácí scéně pevně ukotvených crossoveristů museli počkat pět let, Forrest Jump je průběhem let stále zásobovali novými singly, z nichž už dva se dostaly přes hranici 100 tisíc zhlédnutí.

Forrest Jump však pro potřeby alba a jeho kompaktnost všechny předchozí písně znovu nahráli a opatřili jednotným zvukem. Fanoušci tak dostanou i tak trochu nové písně, neboť v průběhu příprav desky kapela obměnila sestavu, která si starší písně přizpůsobila.

V oživené sestavě naleznete např. Michala Stochlebu, kytaristu známého z moderních Sunset Trail a Hazydecay, nebo Matyho Buriánka, úplně novou posilu za bicími, který Vrtochy i stihl nahrát. Neměnná je však samozřejmě už přes 20 let tvář kapely – charismatický sympaťák a zpěvák Pepa Michálek. Bez něj by to nebyli ‘Forresti‘.

Ti se na šesté desce od svého osobitého crossoveru doprovázeného jasně rozpoznatelným zpěvem s českými texty, kde je cílem napsání dobré a chytlavé rockové skladby s údernou rytmikou, nijak zásadně neodklání. Obměna sestavy však přinesla inspirace i ze současných směrů a pročistila aranže, které v žilách kapely proudícímu hardcoru dodávají přívlastek ‘nu‘, k němuž ale Forrest Jump střídáním hopsavějších a jemnějších pasáží tíhli odjakživa. Zklidnění Vrtochů se nachází uprostřed. Tam je vsazena minimalistická Do krve, která Forrest Jump představuje v intimním světle. Na samotný konec posluchače čeká cover Zafúkané od Fleret, na YouTube se skoro 150 tisíci zhlédnutími.

Forrest Jump vznikli už v roce 2001 v Němčanech u Bučovic a při jejich více než dvě dekády dlouhé kariéře a koncertním elánu se už jedná o protřelé matadory, kteří si ‘jumpli’ snad na každém domácím pódiu.

Na závěr ještě vysvětleme název alba. Vrtochy je označení pro koně vzpínajícího se svému jezdci, ačkoli původní slovo zní ‘brikole‘ (z francouzského ‘bricole‘). Autorem ‘koňské‘ předlohy pro obal je David Kranz aka Daber. Forrest Jump se originál tohoto obrazu po vydání desky rozhodli vydražit a výtěžek poslat charitativní organizaci Korunka.

Související odkazy:
www.forrestjump.cz
www.facebook.com/forrestjumpofficial
www.instagram.com/forrestjumpofficial


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 744

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *