RockShock

Internetový rockový magazin

Šumperský Pavlínin dvůr ožije čtyřmi festivaly pod širým nebem

Text: Michaela Horáková

Dům kultury Šumperk zanedlouho odstartuje sezonu letních festivalů, které mají nejen u místních návštěvníků velkou oblibu. Historický areál Pavlínina dvora v srdci města se tak stane kulturním místem, kde se letos potkají jak milovníci muzikálových hitů, trampských písní a táborových ohňů, tak příznivci tvrdých kytarových riffů.

Hned první velkou událostí bude koncert ke Slavnostem města Šumperka. V pátek 2. června celý večer zahájí hity legendární skupiny Lucie. Svým skvělým pojetím vzdá hold jedné z nejlepších českých kapel její šumperský LUCIE TRIBUTE BAND. Následovat bude strhující bubenická show v podání TAM TAM BATUCADA, která je plná energie, barev a emocí. A hlavní hvězdou večera bude muzikálový herec a rocker s něhou v hlase VÁCLAV ‘NOID‘ BÁRTA s kapelou BEK BEK CLAN.

„Letošní třetí ročník festivalu ŠPEK na vzduchu se dramaturgicky zaměří na ty umělce, kteří umějí pobavit lidi s neobyčejným zápalem, kontakt s publikem je pro ně důležitý a ani velká popularita nebo úspěšnost na sociálních sítích neutlumuje jejich zájem setkávat se s fanoušky a posluchači naživo,“ říká dramaturg Ondřej Procházka. Pozvání do Šumperka na pátek 23. června přijaly kapely UDG, DĚDA MLÁDEK ILLEGAL BAND, BYT ČÍSLO 4 a zpěvák ONDŘEJ RUML.

V letošním letním programu nebudou chybět ani dva festivaly, které v Šumperku mají dlouholetou tradici. Tím prvním je přehlídka trampské, country a bluegrassové muziky Šumperské Pomněnky, kdy publikum v pátek 14. července potěší vystoupení trojlístku BG NOVA, VODOPÁD a MALINA BROTHERS.

Předposlední srpnový pátek pak 15. ročník Revival Invaze žánrově přitvrdí. „Za doprovodu rockových revivalových kapel DEEP PURPLE / BLOCKBUSTER TRIBUTE, GUNS Nʼ ROSES TRIBUTE CZECH REPUBLIC a WANASTOWI VJECY REVIVAL se rozloučíme s letní sezonou. Tento festival se každoročně těší velké návštěvnosti ze širokého okolí,“ zve příznivce rockové hudby Michaela Horáková.

Vstupenky na všechny uvedené festivaly zakoupíte online přes SMSticket a osobně v pokladně Domu kultury. Začátek hudebního programu v Pavlínině dvoře je vždy od sedmi hodin večer. Více informací najdete na www.dksumperk.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 756

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *