RockShock

Internetový rockový magazin

Dvojčata ROMES uvádějí svou poctu alternativnímu rocku 90. let

Text: Smile Music

Vycházející hvězda kanadského podhoubí, skupina ROMES, skládá poctu klasickému grungi a alternativnímu rocku 90. let. Píseň Choker nostalgicky zachycuje náladu tehdejší doby syrovou emocí a řezavými zkreslenými kytarami.

„Vyrostli jsme na grungi a alternativním rocku 90. let a hodně z těchto vlivů prosáklo do psaní Choker. Cítili jsme potřebu vyjádřit nostalgii po době, která nás inspirovala vzít do rukou nástroje a tvořit vlastní hudbu. Je to naše nejtvrdší písnička, kterou jsme doposud udělali, jak hudebně, tak textově,“ říká dvojka bratrů Jacob a Nicolas Bitoveovi.

ROMES tvoří sourozenci Jacob a Nicolas Bitoveovi z Toronta. Společně spřádají písně z široké sítě vlivů od grunge a hip-hopu 90. let až po industrial a big beat a vytvářejí zvuk, který prochází žánrovými konvencemi, aby dospěl k nové formě alternativy, která je jim velmi vlastní. Svou cestu nahoru koření šikovným marketingem, a proto se jejich hudba dostala například do reklamy na produkty Abercrombie & Fitch či do her herního studia EA Sports.

Související odkazy:
www.romesmusic.com
www.facebook.com/Romes
www.instagram.com/romes


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 744

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *