RockShock

Internetový rockový magazin

V Jablonci se představily metalové legendy

29. dubna 2023, Jablonec nad Nisou, Woko klub

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Po deseti Crossover Sickfestech (2014–2019) a pořádání dvou koncertů finských legend Waltari (2014, 2018) se pořadatelé z Faking Bookings vrátili ke skvělé spolupráci s jabloneckým Woko klubem. V sobotu 29. dubna 2023 se zde konala akce pojmenovaná Metalové legendy, kde vystoupily legendární heavymetalové kapely Vitacit a Titanic doplněné o domácí podporu v podobě thrasherů Perseid a hardrockové formace Sarah.

Celou akci začala jablonecká kapela SARAH, která to na rozjezd pěkně rozparádila. Šlapající rytmika s nabroušenými kytarami a ostrým zpěvem. Hráli covery od světoznámých hudebních skupin. Po 40 minutách je vystřídala další domácí kapela PERSEID s náloží solidního thrash metalu. Kluci do toho šli hned od začátku naplno a Woko klub se začínal zaplňovat.

Zlatým hřebem večera bylo vystoupení legendární brněnské heavymetalové kapely TITANIC. Frontman kapely Zdeněk Černý přivítal fanoušky slovy „Brno zdraví Jablonec“, po kterých následoval bouřlivý potlesk. V říjnu 2021 vydala kapela sedmé řadové album s názvem On, ze kterého dnes hrála několik skladeb. Nálada byla skvělá, fanoušci si vychutnávali nesmrtelné hity této legendární kapely. A není se čemu divit – úžasná muzika Titaniku, protkaná kytarovými a bubenickými sóly od špičkových muzikantů, nádherný hlasový projev Zdeňka Černého, to byl skutečný zážitek. Devadesátiminutový koncert byl průřezem jejich bohatou tvorbou od roku 1985. Celý koncert byl pro všechny ve Woko klubu neskutečným zážitkem.

Posledním vystupujícím byla další skutečná legenda, a to metalová kapela VITACIT, jejíž začátky spadají až do roku 1975. Během dlouhých více než 50 let prošlo kapelou několik významných zpěváků, jako byli Miloš ‘Dodo‘ Doležal, Láďa Křížek nebo Dan Horyna. V současné době hraje Vitacit ve složení kapelník a baskytarista v jedné osobě Luděk Adámek, kytarista Honza ‘ACE‘ Bouška, bicí Michal ‘Kolouch‘ Daněk, kytara a zpěv Alex McBeat. Devadesátiminutový set byl nadupaný těmi největšími hity, samozřejmě nemohly chybět megapecky Já chci se ptát těch králů nebo Vzhůru přes oceán.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1669

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *