RockShock

Internetový rockový magazin

Robert Nebřenský, Anna K, Tonya Graves a další známí hudebníci si ze sebe vystřelí

Text: BrainZone Promotion

Populární satirické duo hudebních youtuberů Kumšt oživí v úterý 6. června své DUO MODŘANKA, parodující samohrajkové kapely. V klubu Jazz Dock se k nim na pódiu připojí přední čeští zpěváci a zpěvačky napříč generacemi, aby si ze sebe udělali srandu. Svoje největší hity v úpravách à la Duo Jamaha předvedou například frontman Vltavy Robert Nebřenský nebo zpěvačky Anna K., Tonya Graves, Dominika Hašková z We Are Domi, Aiko a další. Koncert se uskuteční v rámci desátého výročí hudebního magazínu Frontman. Na akci též vystoupí čerstvá nominantka cen Anděl, Apollo i Vinyla Anna Vaverková, která patří k největším příslibům české elektropopové scény. Svojí hodinovou kytarovou smrští večer uzavřou THE ATAVISTS. Program v 19.00 hod. zahájí živá podoba podcastu Na kafe s Davidem Pomahačem.

„V Jazz Docku během jednoho večera propojíme umělce, kteří rezonují mezi muzikanty, hudebními kritiky i fanoušky. Dojde na intimní indie pop Anny Vaverkové i tvrdý rock The Atavists. Velký prostor díky Duu Modřanka a předělaným hitům jeho hostů dostane také nadsázka a hudební humor,“ říká za organizátory šéfredaktor magazínu Frontman Zdeněk Neusar s tím, že dramaturgicky sází na osvědčená zkušená jména, jako je Robert Nebřenský, Anna K. a Tonya Graves, ale také na mladé talenty, kterými jsou vedle Anny Vaverkové bezesporu také Aiko nebo Dominika Hašková.

„Na své si přijdou aktivní muzikanti i hudební fanoušci. Pro hudebníky jsme právě rozjeli soutěž o nejlepší sólo, kde mohou získat kytaru Fender Stratocaster. Pro fanoušky je ale myslím atraktivní celý pestrý hudební večer. Třešničkou na dortu budou speciální úpravy známých hitů hostujících zpěváků a zpěvaček,“ dodává Neusar.

Kumšt je český satirický hudební YouTube pořad. Obsah vytvářejí hudebníci Matěj Belko (David Koller, Tata Bojs) a Petr Šťastný (Anna K., Ben Cristovao) a náplní jednotlivých dílů jsou parodie jednoduchých písniček v různých hudebních žánrech. Autoři a moderátoři pořadu poukazují na typické postupy a klišé jednotlivých žánrů a ‘zkoušejí‘ v daném žánru složit písničku, která pak zazní na konci pořadu i s klipem. Duo Modřanka vychází z jejich dílu Jak prorazit s poctivým českým šlágrem.

První akce v podobném duchu se uskutečnila v Jazz Docku před pěti lety. Jako hosté Dua Modřanka se tehdy představili Ewa Farna, Petr Čtvrtníček, Klára Vytisková, Xavier Baumaxa, Žofie Dařbujánová, Radek Škarohlíd, Honza Křížek nebo Bruno Ferrari.

Předprodej – www.jazzdock.cz/cs/koncert/frontman
FB událost – www.facebook.com/events/744382173794499

Související odkazy:
www.facebook.com/kumst.kytary.cz
www.atavists.cz
www.facebook.com/annavaverkovaa
www.frontman.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 811

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *