RockShock

Internetový rockový magazin

Baskytarista Zdeněk Kub dal dohromady zkušené muzikanty a oficiálně představil novou kapelu singlem Zlatá generace

Text: Jiří Olszar

Zdeněk Kub, až do roku 2021 dlouholetý člen Arakainu, nevydržel dlouho jen tak nečinně sedět na zadku, a tak se mohou všichni metaloví fanoušci seznámit s jeho zbrusu novou kapelou NIAKARA. Prvním oficiálně představeným singlem se stala skladba Zlatá generace, ke které vyšel i videoklip produkovaný agenturou Papapech Production. Singl se natáčel v Dirty Sound studiu v Sedlčanech a o mix a mastering se postarali Zdeněk Kub a kytarista Petr Voháňka.

Jak už samotný název skupiny napovídá (vznikl tak trochu náhodou před hezkou řádkou let), momentální hudební záběr se bude točit především kolem muziky, kterou Zdeněk Kub průběžně skládal pro Arakain, ale nikdy se nedočkala svého vydání. Zlatá generace je tak první vlaštovka, která vyletěla z jeho hnízda. Na oficiálním webu si ale mohou posluchači poslechnout i dva poměrně známé kousky od Arakainu, samozřejmě znovu nahrané a částečně i přetextované. Jedná se o songy Kruhy v obilí a Over The Rainbow (v originále Černý koně).

Zdeněk Kub se obklopil zkušenými muzikanty, kteří jsou příznivcům tvrdší muziky jistě dobře známí. Za mikrofonem stojí Marián ‘Mayo‘ Petranin, kterého si mohou fanoušci pamatovat například z kapel Signum Regis, Castaway, Striga nebo Symphonity. Představil se i v Dirty Game, ze které pochází i kytarista Petr Voháňka, jinak známý také z prog/deathových smeček Proximity a Pessimist. Druhým kytaristou je Martin Pavlíček, známý díky působení v kapelách Et Moriemur, Second Chance nebo Not Perfect. A za bicími nesedí nikdo menší než Pavel Kubát, dlouholetý člen kultovních Root, ale také Solfernus, Jerem.I, Thief či Regon.

Niakara ovšem nezůstane jen u oprašování Zdeňkova šuplíku, který bude momentálně tvořit základ repertoáru. V plánu jsou i zcela nové autorské songy. To vše by kapela již brzy chtěla představit i v živém provedení. Momentálně probíhají jednání s promotéry, proto nezapomeňte sledovat oficiální stránky či sociální sítě, kde jistě včas objevíte, co nová skupina chystá a kde byste ji mohli vidět naživo.

Související odkazy:
www.niakara.cz
www.facebook.com/niakara.official
www.instagram.com/niakara.official


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1218

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *