RockShock

Internetový rockový magazin

Prachatice po roce přivítaly Komunál s Tlustou Bertou

15. dubna 2023, Prachatice, hotel Park

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Po roce se vrátily do Prachatic kapely Komunál a Tlustá Berta. Chlumecká partička Komunál si tentokrát s sebou přivezla mladou dynamickou kapelu prezentující se jako ‘kluci z parku‘, známou pod jménem Alchymie, též z Chlumce nad Cidlinou, která sdílí s Komunálem stejnou zkušebnu.

ALCHYMIE tento rok slaví 10 let, a letos se dokonce představí i na festivalu Benátská! s Impulsem. Na konec svého setu při pecce Válka v postelích si s nimi na pódium přišel zazpívat i zpěvák Komunálu Luboš Suchánek.

KOMUNÁL se představil se samými osvědčenými peckami a jako vždy se jednalo o strhující show od začátku až do konce. Na konci setu si poslední pecku Karel užili i se všemi techniky na pódiu. Tentokrát se jako zastupující baskytarista představil technik Nikolas Vamberský (hraje v kapele Adrenalin), který nahradil Filipa Literu, jenž v tu dobu koncertoval s kapelou Protheus.

Poté již na pódium nastoupila TLUSTÁ BERTA. Musím říci, že to byl asi nejlepší koncert s Tlustou Bertou, co jsem kdy zažil. Tentokrát se představili s navrátilcem za mikrofonem Michalem Chramostou, který se do kapely vrátil po delší pauze, kdy účinkoval ve svých sólových projektech Gorilla Crash a Prašivá hyena. Tlustá Berta nezklamala a jako vždy obohatila svoji show pyroefekty. Celkem odehráli 18 skladeb – namátkou První vyholení, Bláznivá Zuzana, Pivo třeboňský, Dělnický štěstí, Mejdany, Nejsem starej, prostě všechny notoricky známé pecky, které publikum znalo a zpívalo je s kapelou. Sál hotelu Park doslova praskal ve švech a myslím, že tato akce se opravdu vydařila.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1460

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *