RockShock

Internetový rockový magazin

Divoká Gaia Mesiah na Flédě pokřtí novou desku

Text: Martin Brzobohatý
Foto: Pavel Novák

Nespoutaná GAIA MESIAH patří k nejvýraznějším rockovým kapelám na domácí scéně. Nyní vyráží na rozsáhlé jarní klubové turné k nové desce VLNO∞BYTÍ. V pořadí sedmé album pokřtí na Flédě v Brně 27. dubna.

Nespoutaná a ze tří čtvrtin ženská kapela Gaia Mesiah patří ke stálicím na české hudební scéně. Marka Rybin, Santa Morella, Míša M. a Josh Stewart dokážou na koncertech vytvořit nezapomenutelnou show. Kapela běžně sklízí úspěchy v tuzemských klubech, ale také na pódiích velkých rockových festivalů.

10. března Gaia Mesiah vydala nové album s názvem VLNO∞BYTÍ, které doprovodí rozsáhlé turné, jež navštíví dvě desítky měst. Jeden oficiální křest proběhl v pražském ROXY a 27. dubna se uskuteční druhý na brněnské Flédě. Rodině, přátelům a nejvěrnějším fanouškům kapela novinku představila během exkluzivní listening party, která proběhla v pražské Cargo Gallery.

Nová deska obsahuje dvanáct písní s prvky heavy rocku, metalu, ale také country, folku nebo popu. „S kapelou jsme se dostali na úroveň vzájemného napojení, jaké jsme ještě nezažili, můžete tomu říkat vyšší vyspělost. Kapela stylově zůstává tam, kde nás lidé nejlépe znají, ale zároveň ve svém hudebním prostoru zkoumáme různé emoce a nuance,“ zmiňuje o novém albu Josh. Mastering si vzal na starost držitel Grammy, australský producent William ‘King Willy‘ Bowden.

Příběh kapely se začal psát v roce 2001, kdy se potkaly zakládající členky Santa Morella a Míša M. Ty později doplnila Marka Rybin a Australan Josh Stewart. Jejich samonákladová prvotina Gaia Mesiah vyšla v roce 2003, první studiová nahrávka Ocean vznikla o dva roky později pod vydavatelstvím Universal Music. V roce 2008 kapelu opustila Marka a Gaia po několika velmi úspěšných letech oznámila přerušení činnosti.

Po dlouhé jedenáctileté pauze vyšla deska Excellent Mistake (2019). Už předtím ale velkolepý návrat kapely v původním obsazení předznamenala dvě comebacková turné v roce 2016 a 2017. Některé starší skladby se dočkaly nového kabátu na albu Refresh In Golden Hive Live (2020). Marka dlouhou dobu zpívala zároveň také v kapele Skyline, kterou však v roce 2022 opustila, aby se mohla naplno věnovat znovuobnovené Gaia Mesiah.

Videa:
www.youtube.com/watch?v=LFEMX1wo9yw
www.youtube.com/watch?v=SwveSWR_-is
www.youtube.com/watch?v=TF3OIwbGu9M
www.youtube.com/watch?v=Q46AOl8-ppM

FB událost – www.facebook.com/events/560759112112118

Předprodej – 371 Kč (bez dalších poplatků):
www.smsticket.cz
www.goout.net


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 797

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *