RockShock

Internetový rockový magazin

Cotatcha Orchestra vydává spolu s Lenkou Dusilovou novou skladbu Tsumaranai

Text: Anna Mašátová

Zcela novou skladbu s názvem Tsumaranai vydává big band COTATCHA ORCHESTRA s hostující zpěvačkou LENKOU DUSILOVOU. A uvádí i záznam živého provedení, který vznikl v říjnu loňského roku v legendárním brněnském divadle Husa na provázku.

„Tsumaranai znamená v japonštině znuděný. Všichni se někdy nudíme a vypadnout z jednotvárnosti je docela oříšek, proto každá část skladby končí v momentě, než se stane nezáživnou. Takový švédský stůl na pár minut, jak trefně během zkoušek okomentoval pianista Martin Konvička, jenž je právě autorem této skladby,“ říká kapelník Jiří Kotača.

Cotatcha Orchestra kombinuje nejazzové žánry se zvukem big bandu a improvizací vynikajících sólistů. Nový materiál volně navazuje na debutové album Bigbandová elektronika, současný zvuk je však elektroničtější, což je dané použitím padů, živé elektroniky na sólových nástrojích i rozšířeného využití programované elektroniky a samplů.

„Pocházíme z různých hudebních prostředí i trochu jinak pracujeme s hudebním materiálem, což je obohacující pro obě strany. Baví mě propojování našich světů a taky Lenčina práce s elektronikou, přičemž je vždy trošku překvapením, jak pokroutí čudlíkama a co z toho přesně vznikne. Kromě Tsumaranai se fanoušci mohou těšit i na naše další novinky, na kterých Lenka hostuje,“ dodává k dlouhodobé spolupráci s Dusilovou.

Mezinárodní big band Cotatcha Orchestra založil před devíti lety trumpetista Jiří Kotača. Vize hrát neotřelou a originální bigbandovou hudbu se zcela naplnila, debutová deska Bigbandová elektronika byla nominována na Cenu Anděl a zvolena nejlepší jazzovou nahrávkou roku 2020 Českým rozhlasem Jazz. Cotatcha Orchestra začínal s převzatými kusy, postupně se však propracoval k vlastnímu oceňovanému autorskému repertoáru i spolupráci s řadou českých i zahraničních umělců.

V nejbližší době vystoupí s autorským repertoárem včetně novinek s hostující Lenkou Dusilovou 21. dubna v Kulturním centru Trisia v Třinci, 22. dubna v Tylově domě v Poličce v rámci Polička Jazz festivalu a 5. června v brněnském Cabaret Des Péchés s programem Cotatcha Orchestra & Jan van Duikeren: Thad Jones 100, Woody Herman 110.

Související odkazy:
www.cotatchaorchestra.cz
www.facebook.com/cotatchaorchestra
www.instagram.com/cotatchaorchestra


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 805

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *