RockShock

Internetový rockový magazin

Altros Rockfest zpátky doma. Do Lovosic přiveze Vypsanou fiXu nebo Slobodnou Európu

Text: Jan Štok

Pro svůj třiadvacátý ročník se oblíbený letní festival Altros Rockfest vrací na místo, kde probíhal dlouhých 19 let. Ve dnech 14. a 15. července tak dvoudenní přehlídka rockových kapel zavítá opět do lovosického přírodního areálu Osmička. Altros se v Lovosicích narodil a k městskému festivalovému létu vždy neodmyslitelně patřil. Jsme rádi, že nám nové vedení města umožnilo navázat na oblíbenou tradici a pokračovat v léty osvědčené spolupráci s Centrem kultury Lovoš,“ říká šéf festivalu Honza Štok.

Akce musela v roce 2020 město opustit kvůli neshodám organizátorů s radnicí. Následně našla na tři roky útočiště v areálu zámecké zahrady v Roudnici nad Labem. „Cítíme obrovský závazek k těm, kteří v Roudnici festival po tři skvělé ročníky podporovali a pomohli nám jej udržet naživu. Jednáme s roudnickými o alternativě, ale rýsuje se to spíš na příští rok,“ dodává organizátor.

Jak je u Altros Rockfestu zvykem, letošní ročník nabídne pestrý line-up s řadou zahraničních hostů. Mezi hlavními hvězdami se objeví kultovní VYPSANÁ FIXA či americký kytarista ADAM BOMB, který se proslavil spoluprací se členy KISS, Led Zeppelin, Queensrÿche či AC/DC. Pořadatelům se také podařilo ulovit slovenskou stálici punkrockové scény, SLOBODNOU EURÓPU, ve které působí i legendární slovenský hitmaker Laco Lučenič. I další jména – namátkou PIRATES OF THE PUBS, NEŽFALEŠ, STONER TOAD, KRLEŠ, FLESHLESS nebo V.A.R. – dávají tušit, že si každý fanoušek kytarové muziky najde to své.

Tradičně proběhne oblíbená soutěž v pití piva z tupláku na čas. Dále se mohou návštěvníci těšit na skvělé občerstvení, vinotéku, čajovnu, antikvariát, fotokoutek nebo chill-out zónu. V areálu je možné také stanovat a vzít s sebou čtyřnohé mazlíčky.

Pro aktuality sledujte FB událost www.facebook.com/events/6106108142744530 a web www.altros.cz. Předprodej bude spuštěn od 1. 5. na www.kclovos.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 753

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *