RockShock

Internetový rockový magazin

Porta Inferi a Forrest Jump se jako jeden tým zastavili v ostravském Barráku

14. dubna 2023, Ostrava, Barrák

Text: Radka Balová
Foto: Radka Balová

Jeden koncert, jeden klub, jeden tým. Tyto tři parametry vysvětlují vše, o čem budu v následujících řádcích psát. Vše se pro mě seběhlo tak trochu nečekaně a náhle. Dohoda o focení a vlastní návštěvě koncertu kapel Porta Inferi a Forrest Jump se upekla hodně narychlo a překvapivě. Ale takový už je život a příležitost je třeba podržet hned, jak se naskytne. Tak nějak to padlo i v tomhle případě.

Prostě stačilo několik zpráv se zpěvákem Radimem Korbelem a věděli jsme, že je to možné. Že se zkrátka kousek od nás odehraje jedinečný společný koncert dvou super kapel, kde nás čeká moc milé překvapení. Zatímco Portu už nějaký čas známe a posloucháme, byli jsme oba, já i manžel, zvědaví na Forresty… Ještě jsme je neviděli a neslyšeli, až na pár výjimek z rádia nebo náhodné trefy na YouTube. V případě Porta Inferi nám bylo docela jasné, do čeho jdeme, tam je to jistota.

Stačilo už tedy jen vše zabalit a hurá na koncert… No vlastně počkat, nejprve tedy na ranní směnu do rachoty a pak směr Barrák. Takže po dvanácti hodinách u stroje na krabičky jsme se rychle dali do stavu, jako že jsme lidé, a vyrazili na cestu. Věci jsme balili ráno dost narychlo, takže trochu panovaly obavy, že cosi podstatného zůstalo doma. Ale vše bylo naštěstí ok.

A teď už konečně k tomu, co jsme slyšeli a viděli. V klubu nebylo sice úplně narváno, ale nakonec to vlastně nevadilo, bylo dost místa na poskakování, tanečky a pařbu. Lidiček, co si našli cestu do klubu, bylo odhadem něco kolem… Ale to je vlastně jedno, kolik jich bylo, byli tam a bylo jich hodně. Důležité je, že se bavili všichni, kdo přišli.

Jako první vystoupili v Barráku FORREST JUMP se svým setem a od startu do konce jsme se nenudili. Celou sadu svých songů prokládali střídavě staršími věcmi a kousky z nové desky Vrtochy, kterou teprve oficiálně pokřtí na dalším společném koncertě s Portou. Z jejich vystoupení mám doteď úsměv na tváři a trochu mrazení. Už třeba jen proto, jak se chovali k fans, a to nejen během setu, ale i po něm. Jedinečný okamžik nastal, když frontman upřednostnil před celým publikem jediného hosta. Byl jím asi pěti- nebo šestiletý klouček. Zpěvák mu věnoval jednu skladbu a zvláštní pozornost. Celý set pak završil celkem svérázně, když si spolu s publikem zazpíval Zafúkané. Ne ovšem jako sbormistr. Sám se s mikrofonem vydal pod pódium a to se úplně často nevidí… Dojem z vystoupení Forrest Jump byl skvělý a umocnila ho naprosto pohodová akce kolem focení. Všichni členové kapely se fandům hodně věnovali, takže fotek, podpisů i setkání bylo mnoho.

Po nutné přestavbě pódia a nazvučení se na plac vyřítili kluci z PORTA INFERI. I v jejich případě se odehrála skvěle připravená a sehraná show. Moc povedený set kapela proložila několika novějšími kusy a na rozdíl od dřívějších vystoupení, co si pamatuji, přidali více skladeb v rodném jazyce. Nechybělo obvyklé laškování s publikem s přípravou refrénů nebo hecování davu. Prostě, jak bylo i během koncertu řečeno: „Pojďme tu tomu odjebat dekel!“ Barrák se při jejich setu otřásal a statik mohl jen s radostí konstatovat, že budova to ‘zatím‘ ustála. Co bude příště…? Těšte se.

Celý večírek měl úžasný konec, když se sešly obě party na jedné stagi a vše uzavřely společně skladbou Jeden tým. Víc už se stát ani nemuselo a vlastně ani nemohlo. Tím byl naplněn i slogan a název společné tour obou kapel. „My všichni, Forrest Jump, Porta Inferi a vy lidi, jsme jeden tým.“

Takže co víc napsat? Pokud chcete navštívit koncert, kde se kapely baví spolu s vámi a netváří se jako fabrika na zábavu, nelitujte času a pár peněz za vstupenku na tour Jeden tým, kde snad zažijete podobný večer jako my s partami Porta Inferi a Forrest Jump. Termíny koncertů najdete na stránkách kapel, vstupenky se ale bohužel nedají koupit v předprodejích. Doufám, že si najdete cestu za touto super akcí a užijete si stejně pěkný večer jako my v ostravském Barráku.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 4

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2306

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *