RockShock

Internetový rockový magazin

Bratři Orffové vystoupí v Praze a Brně a chystají vydání vinylů

Text: Anna Mašátová

Po vyprodaných loňských koncertech míří BRATŘI ORFFOVÉ na své letošní dva koncerty do Brna a Prahy. 19. dubna vystoupí v Kabinetu múz, o den později v Paláci Akropolis. Na podzim tohoto roku pak chystají Bratři Orffové spolu s vydavatelstvím Minority Records vydání remasterovaných alb Bingriwingri a Šero na 180gramových vinylech.

„Při prvním vydání Bingriwingri v roce 2005 jsme byli rádi, že nám vůbec vyšla nějaká nahrávka. CD formát ve vlastním designovém bookletu od Jirky Libánského a dalších participujících výtvarníků – např. Vladimír Brož (Vladimír 518), Jakub Dvorský (Amanita Design), Tomáš Luňák, Lenka z Monidee, Dora Čančíková a další – pro nás znamenalo splnění velkého snu. Je zajímavé, jak se během krátké chvíle situace změnila a dneska už spousta lidí ani vlastně nemá CD kde přehrát. Velmi mile nás proto překvapil letošní zájem vydavatelství Minority Records vydat ve vinylové reedici obě alba. Ta prošla remasteringem a budou vydána na kvalitním vinylovém nosiči s plnohodnotným vizuálním konceptem od Jirky Libánského,“ říká kytarista Lukáš Novotný.

Bratři Orffové, odkazující svým názvem zčásti k syntezátorovým mágům 80. let, bratřím Ormům, zčásti k tzv. orffovým nástrojům (které na svých nahrávkách hojně využívají) a zčásti ke klišé tzv. ‘folkových bratrských uskupení‘, vznikli roku 2002. O tři roky později vydali debut Bingriwingri, následující Šero (2013) jim vyneslo ocenění Anděl v kategorii ‘Skupina roku‘ a ‘Album roku‘ a Cenu hudební kritiky Apollo za ‘Album roku‘. Současnou sestavu tvoří kytarista a zpěvák Ivan Gajdoš, kytarista Lukáš Novotný, trumpetista Libor Martiník, bubeník Petr Odstrčil, baskytarista Břetislav Koláček a klávesista a hráč na syntezátory Zdeněk Henych. Loni představili dosud nevydané skladby Píseň pro Stefanii Sauer a novinku Bez názvu s hostujícím kytaristou Tiborem Židou.

Vstupenky na koncerty zakoupíte v prodejní síti GoOut:
www.goout.net/cs/bratri-orffove/pzjjy

FB události:
Brno – www.facebook.com/events/552958943535568
Praha – www.facebook.com/events/2558798914261649

Přihlášení k odběru novinek o vinylech BO: www.mailchi.mp

Související odkazy:
www.facebook.com/bratriorffove
www.bratriorffove.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1037

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *