RockShock

Internetový rockový magazin

Protnutí tří turné v Underdogs’ vyvolá extázi i zhnusení

Text: Obscure Promotion

V pátek protnou Evropu tři zajímavá turné. Senzačně se spojí v pražském klubu Underdogsʼ a fanoušci budou mít jedinečnou šanci si na jednom pódiu vychutnat americké avantgardisty IMPERIAL TRIUMPHANT, německé blackened sludge/crustery DOWNFALL OF GAIA, jejich death/grind krajany IMPLORE a francouzské sludge/doomaře CULT OF OCCULT.

Newyorští milovníci art deca Imperial Triumphant se zas vracejí do Evropy, aby zlatými hřeby přikovali publikum k pódiu, protože naživo je jejich podivná tvorba mnohonásobně intenzivnější. Šílené rytmy, zběsilá tempa, skřípot, black a death metal naruby, násilný jazz. Vinou akademické svobody projevu tu triumfuje disharmonický metal, který jde – i extravagantní atmosférou – za hranice běžného chápání, neb IT jdou dál než většina disonantních kapel. Čirá dekadence.

Cenění Downfall Of Gaia v Čechách také odehráli už několikero koncertů. Ti za 15 let mimo EP a dvou splitek právě teď v březnu vydali šesté album. Silhouettes Of Disgust je svěží, má zajímavé instrumentální postupy a potenciál zaujmout i nečekanými momenty. Jejich depresivně poetickému post-black/sludge/crustu věří i kolos Metal Blade.

V páteční večer se představí ještě skandinávsky znějící surovci Implore, jejichž fresh mix extrému (death metal, crust/punk, grindcore, hardcore) nabízí vždy intenzivní a energické koncerty, což z nich dělá živě neustále vytíženou kapelu a přivedlo je to až k podpisu smlouvy s Century Media. To Cult Of Occult z Francie jsou rychlostně úplně na druhém břehu. Drtí temný, ponurý blackened sludge/doom plný beznaděje, kde vás dvacetiminutová sludge kila kytar umlátí na ‘nejtek‘.

14. 4. 2023 – Praha, Underdogsʼ
FB událost – www.facebook.com/events/2485426728277733
Předprodej – www.obscure.cz/cs/tickets/detail/id/550

Předprodej vstupenek končí o půlnoci před koncertem a běží i v síti GoOut a Ticketmaster, poté budou k zakoupení už pouze na místě.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 899

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *