RockShock

Internetový rockový magazin

Letošní Basinfirefest míří vysoko, headlinery jsou Ghost a Ville Valo

Text: Obscure Promotion

Loňský ročník Basinfirefestu dodržel, co pořadatelé při jeho obnovení v roce 2019 slibovali – nový koncept s větším množstvím zahraničních kapel. Letos na soupisku dostali exkluzivního headlinera, jakého asi čekal málokdo, držitele Grammy a jednu z nejžádanějších kapel posledních let GHOST. A nyní do line-upu přidávají na scénu se navrátivšího frontmana HIM – VILLEHO VALA.

Exkluzivní headliner Ghost a zároveň největší kapela v historii festivalu, pro niž se na čtvrteční večer připravuje scéna, jakou západní Čechy neviděly, bude Luciferova kometa ze Švédska, která na festivalu odehraje jediný koncert v České republice pro rok 2023.

Papa Emeritus a jeho skupina bezejmenných ghúlů do světa hudby znovu vnesli opojnou auru tajemství a okultní mystiky spolu s hudbou, ve které se rafinovaně snoubí tvrdost a skandinávská hitovost s okouzlující melodikou. Staňte se svědky zážitku, který média označují za „euforickou podívanou“ (Rolling Stone) nebo „novou generaci hvězd arén“ (The Wall Street Journal). Ghost patří na rockový trůn a mezi ty absolutně největší skupiny současnosti.

Ghost jako headliner festivalu vystoupí ve čtvrtek večer, ale významná hudební událost se uskuteční i v sobotu. V historii alternativního rocku 21. století je jen málo umělců, kteří by vrhali větší stín, než je finský průkopník love metalu Ville Valo. Jeho kapela HIM patřila k nejikoničtějším a nejsvéráznějším tohoto tisíciletí a zanechala nesmazatelnou stopu v zástupu fanoušků po celém světě.

Nyní, po pár letech, když si VV vylízal rány, je jeden z nejvýraznějších a nejzajímavějších hlasů moderního rocku zpět. Jeho návratová deska má nadčasové písně i baladičnost se závanem růží i pekelné síry a je jeho skutečným znovuzrozením i zmrtvýchvstáním, které ho dovede až do Poříčí na Basinfirefest.

Mezi další hvězdy festivalu patří australská hardrocková mašina AIRBOURNE, veteráni a průkopníci crossoveru CLAWFINGER, göteborské ikony a spoluzakladatelé melo/deathu DARK TRANQUILLITY, mladá pětice a kapela  zahrnující i syny slavných Slipknot VENDED či nezastavitelná smršť energie s unikátním zvukem rebelie, kde se mísí hardcore/punk, rap, nu-metal a elektronika – FEVER 333.

Dále elektro/industrialní projekt PAIN Petera Tägtgrena (Hypocrisy), který se zpěvákem Rammstein rozjel jeho ‘bočák‘ Lindemann, další ze synonym devadesátek PRO-PAIN, dojde ale i na zpestření v podobě středověké folk/darkwave hudby s moderními vlivy – tu představí FAUN. V sestavě je též jedna z nejvýraznějších metalových kapel PARADISE LOST, jejichž hudba definovala gotický subžánr metalu, progové hvězdy HAKEN či duo thrasherů FLOTSAM AND JETSAM z USA a němečtí klasici TANKARD, kteří ve Spáleném Poříčí budou slavit 40. výročí svého vzniku.

Basinfirefest je čtyřdenní festival a koná se ve dnech 22.–25. června ve Spáleném Poříčí na úpatí pohoří Brd vzdáleném 20 km od Plzně. V programu je pro fanoušky přichystáno přes 50 kapel a v prodeji jsou i denní vstupenky vč. speciální edice denních lístků pro dvě osoby za bezkonkurenčně nejnižší cenu.

Vstupenky (i denní) – www.basin.cz

FB událost – www.facebook.com/events/1246157052850607

Další potvrzené kapely: BUTCHER BABIES, CATASTROFY, CEREBRAL EXTINCTION, DANCE WITH THE DEAD, DARK GAMBALLE, DRIÁK, DECAPITATED, DUST BOLT, FAUN, FROZEN POPPYHEAD, GAEREA, GODLESS TRUTH, HAKEN, JUNGLE ROT, KNIFE, LAID TO WASTE, MALLEPHYR, PESTILENCE, QUEENSRŸCHE, RIVERSIDE, S.D.I., SPIRITWORLD, SUNSET TRAIL, THE FIALKY, THE RAVEN AGE, URNE, VEKTOR, VOMITORY


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 829

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *