RockShock

Internetový rockový magazin

Loco Loco předělali skladbu Jaksi Taksi a vyrazí na turné s Protheem

Text: Loco Loco

LOCO LOCO se rozhodli předělat skladbu On-line od kapely Jaksi Taksi. Nápad přišel od frontmana Zlorda, protože skladbu zná ze svého dospívání a napadlo ho, že by mohl text do dnešní doby znovu zapadnout.

Pecka On-line je už na světě hodně dlouho. Jaksi Taksi ji vydali v roce 2001. A jak se před více než dvaceti lety mohl zdát text veselý, plný optimismu a nadsázky, co by se ‘mohlo‘ v budoucnu stát a kolik zábavy si s internetem a na sítích užijeme, v této době zní již trochu odlišněji a má reálné více negativní dopady.

Kapela Loco Loco chtěla scénář videoklipu propojit se svými předešlými baladami Slova lžou a Slzy. Mohlo by to dávat pěkný smysl – ve všech videoklipech hrají mobil a sítě nějakou roli –, ale nakonec udělali videoklip spíše se symboly a s méně dějem, nechali se dokonce inspirovat od AI. Zkusili se optat umělé inteligence (AI, ChatGPT), jak by viděla videoklip o tom, jak lidé stále více komunikují přes sítě, interakce mezi nimi se zmenšuje a neuvědomí si přitom, o co všechno s hlavou vnořenou do obrazovky přijdou.

Zde je na ukázku kus z předlohy videoklipu od AI: „Video začíná záběry různých lidí, kteří zírají na své obrazovky, posouvají se, píší a komunikují spolu online. Obrazovky by mohly být reprezentovány jako portály nebo okna s různými lidmi za každým z nich, což symbolizuje způsob, jakým lidé často žijí online. Kapela by mohla být zobrazena v tmavé prázdné místnosti, jak hraje píseň. Jak skladba postupuje, kamera se může přibližovat ke kapele a osvětlení se může měnit, být jasnější a barevnější, jakoby kapela vytahovala lidi z jejich online životů do přítomného okamžiku.“

Zpěvák Zlord k tomu říká: „Text skladby On-line je zcela nadčasový, hodil se do své doby před více než 20 lety a skvěle se hodí i do doby dnešní, až z toho mrazí.“ Zajímavé také je, že toto není zdaleka první kontakt mezi kapelami. 80 % textů Loco Loco totiž pochází od zpěváka Radka z kapely Jaksi Taksi, spolupracují tak již od vzniku kapely Loco Loco v roce 2011.

Termíny jarního turné Závislosti 2023PROTHEUS + Loco Loco jako host:
14. 04. – Teplice, KNAK
15. 04. – Mariánské Lázně, Club na Dvorku
22. 04. – Pelhřimov, KD Máj
28. 04. – Liberec, Bunkr Music Club
29. 04. – Trutnov, UFFO
05. 05. – Krnov, Kofola Music Club
06. 05. – Vysoké Mýto, M-klub
07. 05. – Přerov, Městský dům
12. 05. – Kolín, MSD
13. 05. – Písek, KD
26. 05. – Třebíč, Club Roxy

Související odkazy:
www.locoloco.cz
www.facebook.com/kapela.locoloco
www.bandzone.cz/locoloco


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 4.5 / 5. Počet hlasů: 4

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 733

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *