RockShock

Internetový rockový magazin

Zpěvačka Marie Puttnerová vydává 28. 4. nové CD Laila tov

Text: Animal Music

Zpěvačka MARIE PUTTNEROVÁ, pohybující se po české hudební scéně v originálních sestavách Jablkoň, Půljabkoň a Zvíře jménem Podzim, vydá 28. dubna 2023 debutové sólové album Laila tov. Její hlas si prostě zamilujete.

Jako první ukázka z alba vyšla zhudebněná báseň Jana Zahradníčka Píseň o domově v podobě videoklipu, který vytvořila vizuální umělkyně Linda Arbanová. Píseň se těší vřelému přijetí kritiky i publika.

Druhý videoklip se právě natáčí a vyjde koncem března. Vydání alba předcházela úspěšná crowdfundingová kampaň, v níž se zpěvačce a jejím spoluhráčům podařilo získat kýženou cílovou částku v rekordním čase.

„Potřebovala jsem znovu otěhotnět, aby se kolo nahrávací mašinerie dalo do pohybu. Písně vznikaly v posledních deseti letech, stačil však jeden týden, několik e-mailů a telefonátů, abychom pak za ‘pět minut dvanáct‘ natočili to, po čem jsem tolik let ve skrytu duše toužila. Je to neuvěřitelně vzrušující jízda,“ říká Marie Puttnerová, která desku dotočila těsně před porodem druhé holčičky.

Album Laila tov vytvořila Marie Puttnerová ve spolupráci s producentem Eddiem Stevensem (Druhá tráva, Jana Kirschner, Roisín Murphy, Moloko) a dvěma hudebníky, s nimiž v posledních letech vystupuje i koncertně – Martinem Novákem (Robert Křesťan & Druhá tráva, Lanugo, Blue Shadows, Jaromír Honzák Quintet, Baromantika, David Dorůžka Trio) a Petrem Uvirou (Ladě, Heimat, Jitka Šuranská, Vladivojna La Chia). Autorsky na něm spolupracovala – kromě již shora zmíněných – především s Vlastimilem Třešňákem, který je autorem čtyř textů. Zhudebnila rovněž dvě básně Jana Zahradníčka a dva vlastní texty. Celkem album obsahuje devět autorských písní, které vznikaly během posledních pěti let.

Album vydává hudební vydavatelství Animal Music.

Související odkazy:
www.facebook.com/Marie4Jazz
www.marieputtnerova.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 628

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *