RockShock

Internetový rockový magazin

Frank Klepacki se skupinou The Tiberian Sons zahraje v prostorách brněnského výstaviště

Text: Press Game Access

FRANK KLEPACKI, autor legendárního soundtracku herní série Command & Conquer, odehraje v Brně svůj vůbec první evropský koncert. Společně s kapelou THE TIBERIAN SONS přijede do Brna už v červnu tohoto roku.

Jen těžko lze v herním světě najít ikoničtější hudební stopu než tu ze série Command & Conquer. Byť se tato řada strategických her během let měnila a vyvíjela, téměř každý z jejích titulů je okamžitě rozpoznatelný díky velmi specifické, adrenalinem nabité atmosféře. Za tu z velké části vděčí hudebnímu skladateli, producentovi a zvukovému designérovi Frankovi Klepackému.

Ještě před vznikem série C&C složil Klepacki hudbu do jedné z vůbec prvních her žánru real-time strategií, kterou byla Dune II: Battle For Arrakis od studia Westwood. Veliký úspěch a základní stavební kameny žánru pak studio využilo při tvorbě prvního titulu série s názvem Command & Conquer z roku 1995. Jedna z nejúspěšnějších sérií strategických her, jíž se prodalo přes 30 milionů kusů, byla na světě.

Klepackého hudba protkává tyto hry svébytnou kombinací metalu, elektroniky, jazzu i orchestrálních prvků. Ta vytváří perfektní mix napětí a uvolnění, který hráče dokonale přenese do role generála bojujícího v epických bitvách o osud celého světa.

Tento zážitek nám teď předvede sám Klepacki naživo, a to konkrétně 3. června 2023 v Hale P na brněnském výstavišti. Vstupenky v ceně 890 korun jsou již k dispozici.

Koncert bude doprovázet i dynamická projekce klíčových scén ze hry. Kultovní songy jako Hell March, Grinder nebo Act On Instinct si tak fanoušci užijí za strhujících proslovů leadera Kana či temných intrik telepata Yuriho.

Kapelu The Tiberian Sons tvoří čtveřice zkušených muzikantů – Tony Dickinson, Connor Engstrom, Max Noel a Travis Moberg –, kteří před léty začali hrát covery na známé skladby z videoher. Samotný název kapely odkazuje na nerost s fantastickými vlastnostmi, který pohání příběh hlavní linky Command & Conquer – je tedy hned jasné, který herní soundtrack hrají The Tiberian Sons nejradši. Pozornost Franka Klepackého tak na sebe nenechala dlouho čekat. Společně dokonce nahráli album k nedávno vydanému remasteru prvních dvou titulů série s názvem Command & Conquer Remastered Collection.

Během koncertu zazní přes 20 skladeb z celé série včetně kousků z FPS odnože s názvem Command & Conquer: Renegade. Pečliví fanoušci si ale určitě všimnou, že hudba z Command & Conquer 3 a 4 chybí. Na těchto titulech totiž už Frank Klepacki nepracoval. Po rozpadu studia Westwood se přidal ke svým někdejším kolegům v nově založeném studiu Petroglyph Games. Tam se podílel na takových titulech, jako jsou Star Wars: Empire At War nebo Grey Goo.

Bude se jednat o další z koncertů herní hudby pořádaných iniciativou GameDev Area, která má na svědomí i orchestrální koncerty Mafia Live a nadcházející Kingdom Come Live nebo show Wild Hunt Live kapely Percival, kterou proslavila hra Zaklínač 3.

Frank Klepacki & The Tiberian Sons – Command & Conquer Live
3. června 2023 – Brno, BVV
Vstupenky – www.gda.network/cz/events/frank-klepacki
FB událost – www.facebook.com/events/675275387676478


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 748

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *