RockShock

Internetový rockový magazin

Na Michala Ambrože zavzpomínají v Lucerně Hudba Praha i Jasná páka

Text: BainZone Promotion

Původní letní koncert JASNÉ PÁKY v Ledárnách Braník se nakonec uskuteční 10. ledna 2023 ve Velkém sále Lucerny. A vzhledem k nedávnému úmrtí jednoho z frontmanů Michala Ambrože bude vzpomínkou na tohoto výjimečného hudebníka. Večer pojmenovaný Od začátku do konce (Michal Ambrož 1954–2022) zahájí HUDBA PRAHA, kterou doprovodí mnoho Michalových hudebních přátel. Následovat bude Jasná Páka s plnohodnotným koncertem.

„Naposledy jsme s Michalem hráli 21. srpna na akci Never More 68 na pražském Výstavišti. Pak už byl v nemocnici, ze které nám volal, abychom v Ledárnách určitě hráli a poslali Putina a covid do prdele. Kvůli onemocnění Davida Kollera se však koncert nakonec přesouval. Nejprve do Lucerna Music Baru a po Michalově úmrtí jsme se rozhodli pro velkou Lucernu,“ popisuje kapelník Michalovy Hudby Praha a kytarista Jasné Páky Radovan Jelínek.

Vstupenky z Ledáren i Lucerna Music Baru podle něj zůstávají v platnosti a není zapotřebí je měnit. Vstupenky na 10. 1. 2023 do Velkého sálu jsou v prodeji na GoOut.cz.

Podle Jelínka lidé na koncertě, který začne v 19 hodin, uvidí a uslyší Hudbu Praha se zpěváky, kteří byli Michalovými přáteli. Za mikrofonem se budou střídat například Márdi z Vypsané fiXy, nedávná zpěvačka Hudby Praha Markéta Foukalová nebo saxofonista a zpěvák Karel Malík a další. „Některé skladby si rozdělily i současné zpěvačky Hudby Praha Veronika Vítová a Tereza Kopáčková. Na playlistu bude průřez písničkami Hudby Praha i Divokýho srdce, tedy Michalova bočního projektu, včetně hitů jako Srdeční příběh, Máma, táta nebo Časy zlý,“ vyjmenovává Jelínek.

Navazující koncert Jasné Páky bude bez hostujících zpěváků, protože v kapele působí několik frontmanů včetně Davida Kollera, Petra Váši nebo Michala Pelanta. Jedinou výjimkou bude zpěvák Michal Prokop, který zazpívá jednu píseň společně s Davidem Kollerem.

FB událost – www.facebook.com/events/694258668465035


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 759

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *