RockShock

Internetový rockový magazin

Telegrafistův Novinkový Týdeník – aneb T. N. T. 14/2014 – speciál

OZZY OSBOURNE, známý nejen jako zpěvák a skladatel, ale též coby milovník alkoholu, drog a psů, zatoužil rozšířit svoji domácí smečku o nějaký ten nový exemplář. Doufal přitom, že si tím navíc šplhne u své manželky Sharon, s níž měl poslední dobou značné rozmíšky. Po posledním koncertě, který vloni v prosinci absolvoval s Black Sabbath v České republice, se rozhodl, že jeho nový mazlíček bude pocházet právě z naší země, a pověřil svůj management, aby tu pro něj vybral vhodného jedince. Ti po dlouhém hledání nakonec ideálního živočicha objevili až v Karviné. Izzy, o jehož Dogu projevili zájem, se zprvu domníval, že je mu nabízeno předskakování na dalším tour slavnějšího kolegy. Nakonec se celé nedorozumění vysvětlilo a Ozzy věnoval Izzimu jako omluvu svoji sólovou nahrávku z r. 1983 Bark At The Moon.

AGNUS DEI ohlásili překvapující a pro mnohé snad i šokující návrat. Nečekaný comeback čeká průkopníky českého symfonického doom metalu, plzeňskou skupinu Agnus Dei. Vzhledem ke coming outu některých členů však bude probíhat pod jménem AGNUS GAY, s čímž souvisí i to, že jediné, dnes již naprosto nesehnatelné album Agnus Dei Wings Against The Gravity (1997) vyjde v reedici pod také pozměněným názvem Wings Against The Gravidity. Homosexualita je nepochybně dostatečným křídlem proti otěhotnění…

DAMIENS se probouzejí k životu. Comeback skupiny Kreyson zjevně Ladislava Křížka povzbudil k dalším aktivitám, a tak začal připravovat návrat i dalšího svého projektu Damiens. Tedy, svého – toto duo, jak známo, kromě něj tvořil a opět bude tvořit také jeho bratr Mirek Křížek. Ovšem pozor: tentokrát budou Damiens pojati v heavymetalovém duchu a na obnovený rozjezd chystají album nově natočených starých písniček Vitacitu, přičemž na nahrávce bude v roli hostujícího kytaristy působit i jejich většinový spoluautor Miloš ‘Dodo’ Doležal! Zdá se, že válečná sekera mezi Láďou a Dodem byla konečně zakopána.

Glen Benton představuje nový projekt a fanoušci DEICIDE budou v šoku! Frontman legendární deathmetalové smečky měl před nedávnem vidění, ve kterém se mu zjevil anděl a dlouze s ním rozprávěl o životě ve věčnosti. Po vystřízlivění zpěvák pochopil, že tohle bylo jasným znamením k jeho další cestě pozemským životem, a rozhodl se definitivně seknout s haněním církve a uctíváním ďábla. Nesetkal se však s pochopením u svých spoluhráčů, proto se rozhodl založit zbrusu nový projekt, který ponese název HEAVEN PURITY. A překvapivý je i razantní stylový odklon, který směřuje k christian rocku. Kdo jej v tomto novém projektu muzikantsky doprovodí, zatím zcela neupřesnil, ale zájem projevil například bubeník Jan Axel Blomberg, kterého fanoušci znají spíše pod pseudonymem Hellhammer z jeho aktuální formace Mayhem.

JAREK FILGAS se vrací s novou sólovou deskou. Zpěvák Jarek Filgas už nějaký čas opět není členem populární Argemy a obnovil svoji sólovou dráhu. K vydání již připravený nový počin však jeho fanouškům a hlavně fanynkám nejspíš vyrazí dech, pakliže je rovnou nevyděsí: album je totiž ryze thrashmetalové a údajně připomíná nejlepší momenty skupin jako Anthrax nebo Testament! Jarek evidentně sleduje, co se v hudebním světě děje, a zaregistroval mocně vzedmutou (new)thrashovou vlnu… Neméně překvapivé je výrazně kritické sociálně-politické ladění desky, ostře se vyjadřující k současnému dění u nás, s čímž koresponduje i název Seasons In The Babiš.

KISS a DEF LEPPARD na společném turné, ovšem v obráceném gardu. O tom, že KISS vyrazí v červnu na rozsáhlé turné ke čtyřicátému výročí existence společně s Def Leppard, ví asi každý malý rocker. Že si však během něj kapely vymění své role, o tom věděl asi jen málokdo. Fanoušci se ovšem nemusejí obávat výměny repertoáru, ten si samozřejmě obě formace ponechají, dojde jen na prohození image. Proč tato nečekaná výměna? Vysvětlení je zcela prozaické. Všichni členové KISS totiž podstoupili plastické operace obličejů, a protože zubožené tváře zasloužilých rockerů potřebovaly již docela razantní zákrok, doporučili plastičtí chirurgové skupině nepoužívat líčení, které by mohlo celý výsledek operací znehodnotit. KISS tedy nabídli svým tour kolegům, zda by se nenalíčili místo nich, s čímž oni ochotně souhlasili. Vzhledem k tomu, že ale Def Leppard mají o jednoho člena více, rozhodl se Joe Elliot oprášit masku egyptského válečníka Ankh Warriora po Vinniem Vincentovi.

METALLICA se letos setká s fanoušky i v klubech. Poměrně zajímavá zpráva dorazila z tábora legendárních thrasherů. Ti, zcela uchváceni z bezprostředního kontaktu s fanoušky během loňského vystoupení na Antarktidě, se rozhodli tuhle živou konfrontaci ‘face to face’ zopakovat. A kde jinde by mohli být svým fanouškům blíže než právě v klubech? Přesná místa a data zatím nebyla upřesněna, protože tato speciální vystoupení, která budou probíhat pouze v Evropě, budou překvapivě zcela zdarma a skupina, respektive vybrané kluby, je prozradí až týden před aktuálními koncerty – na webech klubů bude probíhat registrace zájemců a štěstí budou mít jen ti nejrychlejší. Nápad se vstupem zdarma vzešel překvapivě z hlavy bubeníka Larse Ulricha, který se nechal slyšet, že z fanoušků už vytahali tolik peněz, že je nejvyšší čas jim také něco vrátit. Pokud patří Metallica mezi vaše favority, asi vás potěší skutečnost, že jeden z vybraných klubů se nachází i u nás.

NIGHTWISH opět s TARJOU TURUNEN! Společná idylka Floor Jansen s ostatními členy kapely Nightwish, zdá se, skončila. Jak uvádí kapelník Tuomas Holopainen, kalich trpělivosti právě přetekl a spory mezi kytaristou Emppu Vuorinenem a vokalistkou Floor Jansnen dosáhly svého vrcholu na posledním vystoupení kapely ve finské Hartwall Areně. Situace dospěla dle slov klávesového mága až tak daleko, že bylo třeba rozhodnout, zda řady kapely opustí Emppu, či Floor. Slovo dalo slovo, Floor kapelu opouští a na její místo se vrací finská operní královna Tarja Turunen. K potvrzení návratu vydá kapela společné prohlášení, přičemž tisková konference je plánována na 1. 1. 2020.

PETR ČECH pověsí brankářské řemeslo na hřebík? Fotbalový brankář Petr Čech hájící barvy Chelsea Londýn je znám i tím, že dobře zvládá i hru na bicí, a právě nyní se rozhodl udělat krok k profesionální dráze hudebníka a zakládá svoji první kapelu. A aby nebyl v této zatím bezejmenné formaci jediným sportovcem, přibral i slovenského fotbalového punkáče Marka Hamšíka na pozici zpěv/kytara a kolega John Terry z Chelsea se postará o baskytaru. Že by druhý Hattrick?

RADIM PAŘÍZEK se chystá dobýt východní Rusko. Hráčské schopnosti Radima Pařízka, bubeníka a šéfa skupiny CITRON, jsou často zpochybňovány. Zcela jinak však jeho umění vnímají v Rusku, neboť Radim byl pozván jako hlavní hvězda mezinárodního bubenického meetingu do dálného Vladivostoku!

SVATÝ VINCENT má svou revivalovou podobu. Robustní invalida Vincent Venera, kultovní frontman neméně kultovní noisecorové kapely Svatý Vincent, se ne a ne rozhoupat k návratu do muzikantské branže. Skladby tohoto spolku se tedy rozhodli exhumovat z hlubin zapomnění někteří jeho nečekaní obdivovatelé z řad známých zdejších hudebníků a založili formaci VENERA REVIVAL, s níž si občas hodlají zpestřit svoje vlastní, již poměrně fádní kariéry. Soubor tvoří zpěvák Lou Fanánek Hagen (Tři sestry), kytaristé Petr Štěpán (XIII. století) a Joe Karafiát (Garage, The Plastic People Of The Universe, Underground Blues Session), baskytarista Vladimír Kočandrle (OK Band a šéf vydavatelství Warner Czech) a konečně Roman Holý (J.A.R., Monkey Business, Neruda), zde v překvapivé pozici bubeníka.

Tobias Sammet e u příležitosti vydání novinky Space Police – Defenders Of The Crown (vychází 18. dubna) své domovské kapely EDGUY rozpovídal pro německý metalový webzine i o budoucnosti druhého dílu The Mystery Of Time projektu Avantasia a pro české fanoušky se jedná o exkluzivní informaci. Jak totiž Tobias při loňském vystoupení Avantasie na Masters Of Rock řekl v TV Rebel, nemá problém pozvat Karla Gotta na nahrávání Avantasie, a právě ve webzinovém interwiev potvrdil, že pan Karel Gott bude hostem na druhém díle Tobiasova projektu. Netajil se tím, že má připravený skvostný duet Boba Catleyho a Karla Gotta. Nezbývá než čekat na výsledek, který určitě bude patřit k vrcholu Avantasie.


DALŠÍ T.N.T.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 18

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *