RockShock

Internetový rockový magazin

Na Ostravu v plamenech stále za akční cenu

Text: Jiří Olszar

29.–30. července 2022 opět ožije industriální areál Dolních Vítkovic v Ostravě pořádným metalem. Na programu totiž bude další pokračování populárního festivalu Ostrava v plamenech, a pokud náhodou ještě nemáte vstupenky, druhá vlna za akční cenu 850 Kč na oba dny je stále k dispozici v předprodejní síti Ticketportal (www.ticketportal.cz).

Příští rok se fanoušci konečně dočkají kapely CREMATORY, která letos stopla veškeré koncertní aktivity, aby se mohla věnovat přípravě nového alba. Právě v těchto dnech finišují s jeho nahráváním. S novou deskou se přijedou pochlubit i thrashmetaloví veteráni DESTRUCTION. Jejich novinka vyjde v dubnu příštího roku pod názvem Diaboolical. Nové songy zabalené do kolekce Wall Of Skulls si v září připsali na konto i powermetaloví BRAINSTORM, kteří rovněž nebudou chybět v soupisce pro rok 2022.

Mezi dalšími zahraničními hosty nebudou dále chybět alternativně rockoví BLACK SONIC PEARLS z Ruska, kteří čerpají inspiraci především ze seattleského grunge rocku. Na alternativně metalovou strunu pro změnu zahrají jejich krajané IZNUTRI, kteří po letošním zrušení účasti konečně do Ostravy přijedou. Z chladného severu dorazí na moravský sever norští progresivní heavymetalisti CHONTARAZ a heavymetalově laděná bude i další ruská akvizice AMALGAMA.

A tuzemská scéna nezůstane samozřejmě ve výběru kapel nijak pozadu. K vidění a slyšení bude například legendární CITRON – v Dolních Vítkovicích poprvé bez zesnulého kapelníka Radima Pařízka. Přímo do cirkusového šapitó všechny zavedou hraničtí PANOPTIKO a pořádnou dávku crossover/hardcoru do publika nasypou už poněkolikáté – a tentokrát i s novou deskou – FORREST JUMP. Na nových věcech makají i havířovští BASTARD a chybět nebude ani domácí ‘ostrafska mlatička‘ MALIGNANT TUMOUR. Slovenskou scénu bude zastupovat rocková dračice LERA se svou kapelou a letos vydaným albem Birdʼs Eye View. Na slavné Lemmyho hity pak zavzpomíná revivalová kapela MOTÖRGANG.

Související odkazy:
www.ostravavplamenech.cz
www.facebook.com/ostravavplamenech
www.facebook.com/events/582305289715787


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 581

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *