RockShock

Internetový rockový magazin

Američtí Silver Talon vydají v květnu nové ‘dekadentní’ album

Text: Rock’N’Growl Promotion / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Americká power/heavymetalová skupina SILVER TALON poodhalila informace o svém připravovaném albu, které by mělo vyjít v květnu u M-Theory Audio. Nová deska Decadence And Decay – pokračování velmi dobře hodnoceného debutového EP Becoming A Demon z roku 2018 – staví na vzrušujících základech kombinace úderného heavy metalu a kytarové virtuozity, které byly postaveny už na předchozí nahrávce.

Zároveň s informacemi o novém albu představili i obal, který bude tuto očekávanou nahrávku zdobit. Grafika je koncipována a ilustrována významným fantasy umělcem Geraldem Brommem, jehož práce mohou znát především příznivci komiksů a videoher, včetně Magic: The Gathering a World Of Warcraft. Jeho osobitý vizuální styl doplňuje epickou auru vytvořenou třemi silnými heavymetalovými atributy.

Na novém albu nebude v playlistu chybět ani skladba Resistance 2029, kde hostuje skvělý kytarista Andy LaRocque, a úvodní song Deceiver, I Am, ke kterému vydala skupina v prosinci i oficiální videoklip, jenž měl premiéru prostřednictvím časopisu Decibel. Singl Deceiver, I Am je streamován na všech známých digitálních platformách a je v limitované edici k dispozici i na 7ʺ vinylu, kde je exkluzivně na B straně coververze skladby Power Of The Night od Savatage. K dostání je webu www.smarturl.com/silvertalon.

„Je to úžasný pocit mít požehnání ne jednoho, ale hned dvou našich oblíbených umělců pro toto album,“ vysvětluje kytarista Bryce Vanhoosen. „Bromovy obaly pro Doom II a Diablo II / III prakticky formovaly naše dospívání a jeho dílo Witchborn poskytlo i přímou inspiraci pro Decadence And Decay. Jsme velmi vděční za to, že jsme mohli použít jeho dílo i pro naše nové album. A Andy LaRoque – to je prostě legenda! Jeho strašidelná a melodická atmosféra, kterou dokázal zachytit na albech Kinga Diamonda, byla pro nás neustálým zdrojem inspirace. Jsme nadšeni z toho, že se již brzy dovíte, co dokázal vnést do skladby Resistace 2029.“

Silver Talon, kteří vznikli v roce 2017 z popela skupiny Spellcaster, kombinují ve své tvorbě virtuózní kytarovou hru, dunivou rytmiku a silný vokál. Kytarista Bryce Vanhoosen spojil síly s kolegou a bývalým členem Spellcaster Sebastianem Silvou, který hraje i v gothicrockových Unto Others (dříve Idle Hands), aby udrželi stále žhnoucí plamen heavy metalu. Kapelu pak doplnil silným vokálem disponující Wyatt Howell (Sanctifyre). Začátkem roku 2018 se představili světu dvěma demo singly Devil Machine a Warrior’s End, kde kapela předvedla, jak v heavy metalu správně skloubit svěží melodie a technickou obratnost.

Na těchto základech začali ve druhé polovině roku 2018 stavět při tvorbě svého debutového EP Becoming A Demon. Vrátili se do studia, aby spolu se Zachem Ohrenem (Exmortus, Fallujah, Machine Head) znovu nahráli oba demo singly, ke kterým přidali tři zcela nové skladby a cover Battle Angels od Sanctuary, kde hostuje jejich bývalý hráč Jeff Loomis (ex-Nevermore, Arch Enemy). Na stránkách Dead Rhetoric komentují nahrávku těmito slovy: „Solidní salva pro ty, kteří milují americký heavy metal 80. let, s občasným příklonem k jemnosti Teutonic. Je to metal, který má spoustu síly, je hudebně ostrý, sofistikovaný a inspirativní.“

Skupina si dále upevnila reputaci mistrů heavy metalu i díky vystoupením s kapelami Exmortus, Unleash The Archers, Striker, The Absence, Powerglove a Hatchet, i společným turné se Savage Master na konci roku 2019. Vanhoosenova kytarová zdatnost je také prezentována na jeho YouTube kanálu www.youtube.com/BryceVanHoosen, který je pravidelně aktualizován o videozáznamy, kytarové covery a recenze produktů.

Další informace o nové desce Decadence And Decay budou zveřejněny v následujících týdnech.

Aktuální sestava:
Wyatt Howell – zpěv
Bryce Vanhoosen – kytara
Sebastian Silva – kytara
Devon Miller – kytara
Walter Hartzell – baskytara
Michael Thompson – bicí

Související odkazy:
www.silver-talon.com
www.facebook.com/silvertalonband
www.instagram.com/silver.talonwww.m-theoryaudio.com


DALŠÍ AKLTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 867

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *