RockShock

Internetový rockový magazin

Heavymetaloví Witchseeker představili druhou ukázku z připravovaného alba Scene Of The Wild

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar

Heavymetaloví válečníci WITCHSEEKER představili na YouTube kanálu NWOTHM lyric video k novému singlu Rock This Night Away, který je už druhou ukázkou z velice očekávaného druhého alba Scene Of The Wild. To vyjde 26. března prostřednictvím Dying Victims Productions.

Witchseeker, kteří pocházejí ze Singapuru, vznikli v roce 2012 původně jako projekt zpěváka a baskytaristy Sheikha Spitfirea. V době vzniku prvního EP Night Rituals (2014) se projekt rozšířil na tříčlennou kapelu, aby se následně před přípravou debutového alba When The Clock Strikes (2017) zredukoval do dvojčlenné podoby – Brandon Speedranger (kytara), Sheikh Spitfire (zpěv, baskytara, bicí).

Singapur není příliš často spojován s tradiční metalovou muzikou, a tak si Witchseeker poměrně brzy získali pozornost i mimo svou domovinu svým klasickým heavy metalem nabitým silou, rychlostí, přitažlivými melodiemi a agresivitou. Kapela získávala doslova legie fanoušků na svou stranu a širší povědomí jí umožnilo sdílet společná pódia s takovými spolky, jako jsou Firehouse, Enforcer, Destruction, Midnight, Exciter ad.

V roce 2019 se Witchseeker rozšířili na kvarteto. Připojil se bubeník Aip Sinner a druhý kytarista Nick Stormbringer. S touto posílenou sestavou skupina začala připravovat druhé oficiální album Scene Of The Wild. Každá z 10 nových skladeb je považována za heavymetalovou hymnu s patřičnou speedmetalovou intenzitou a rozmanitostí. Lust For Dust je jako uhánějící vlak, zatímco Night In Tokyo nabízí prostor k rozjímání a otevření srdce. Aktuální singl Rock This Night Away přímo kopíruje svůj název a titulní Scene Of The Wild (www.youtube.com) doslova vybízí k tanci. Na temnější strunu pak udeří další, výstižně pojmenovaná skladba Candle In The Dark.

Witchseeker jsou slibnou kapelou z malé země, která si uvědomuje hloubku svého potenciálu. Scene Of The Wild, kterou bude zdobit úžasná grafika Maria Lopeze, je přímo revoluční vizí heavy metalu.

Seznam skladeb Scene Of The Wild:
1. Scene Of The Wild
2. Rock This Night Away
3. Lust For Dust
4. Be Quick Or Be Dead
5. Sin City
6. Nights In Tokyo
7. Screaming In The Moonlight
8. Break Away
9. Candle In The Dark
10. Hellions Of The Night

Související odkazy:
www.facebook.com/witchseekersg
www.dying-victims.de
www.facebook.com/dyingvictimsproductions


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 339

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *