RockShock

Internetový rockový magazin

Němečtí Abythic představují své třetí album Dominion Of The Wicked

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Německá doom/deathmetalová kapela ABYTHIC vydá 19. února u Iron Bonehead Productions třetí řadové album Dominion Of The Wicked. Kompletně si jej můžete poslechnout už nyní na webu NoCleanSinging.com.

Abythic pocházejí ze Severního Porýní-Vestfálska, kde vnikli v roce 2015 a poměrně brzy nahráli první demo A Full Negation Of Existence. Byla to ale jen malá ukázka jejich brutálního death metalu ovlivněného scénou z počátku 90. let. Proto se rychle vrhli se stejnými postupy a základy do příprav nového materiálu, které vyústily v roce 2018 do vydání debutového alba Beneath Acient Portals. Zde již naplno rozvinuli příkladně pulzující riffy, přičemž zachovali patřičnou přímočarost i pomalejší doomové momenty. V době přípravy druhého alba Conjuring The Obscure se bubeník MDB ujal kytary a začal tvořit o něco kreativnější muziku, ve které se začal více uplatňovat právě doom metal.

Třetí album Dominion Of The Wicked je ještě kreativnější a death i doom metal zde mají již zcela vyrovnanou roli. Přestože si nahrávka zachovává důležité žánrové prvky Bolt Thrower, Asphyx, Grave nebo Pentacle, čtyři skladby rozprostírající se na ploše 35 minut jsou pro daný žánr přece jen atmosféričtější, temnější, hutnější a do jisté míry i pestřejší. Songy jsou až majestátně hypnotické, kdy se minuty mění přímo v roky.

Ačkoliv Abythic poněkud zpomalili, neznamená to, že by nějak usnuli. Smrskli aktuální sestavu na silné trio (MDB – kytara, baskytara, Tim Schlichting – bicí a Ulrich Kreienbrink – zpěv), ve kterém prožívají jakési kreativní probuzení a sklízení lahodného ovoce v podobě Dominion Of The Wicked.

Seznam skladeb Dominion Of The Wicked:
1. At The Treshold Of Obscurity
2. The Call
3. Endless Tides
4. Augury Of The Doomed

Související odkazy:
www.facebook.com/Abythic
www.facebook.com/IronBoneheadProductions

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 295

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *