RockShock

Internetový rockový magazin

Britští Cats In Space připomínají svou úspěšnou novinku Atlantis klipem Listen To The Radio

Text: Rock’N’Growl Promotion / Jiří Olszar

Britská rocková skupina CATS IN SPACE se v roce 2021 vrací s novým singlem a hudebním videem ke skladbě Listen To The Radio, která vyšla loni v listopadu na nové desce Atlantis. Ta vyšla na všech digitálních platformách i ve fyzické podobě na CD a je dalším kapelním ‘smečem‘, ze kterého doslova tryskají rockové melodie takovým způsobem, jak to umí jen Cats In Space.

Tato oblíbená kapela, jejíž nová píseň je doprovázena dalším fantastickým videem, by tak měla opět směle proletět i letošním rokem, jak ostatně dokazují i aktuální čísla. Úspěch alba roste stejně jako počet nových fanoušků v zámoří i na domácí půdě a jen rekordní údaje prodeje za uplynulé tři měsíce ukazují, že se jedná o nejúspěšnější album skupiny.

Album se dostalo dokonce na 1. místo oficiálního britského rockového žebříčku Breakers hned v prvním týdnu vydání a na 53. místo celonárodního albového žebříčku.

„Díky neuvěřitelné podpoře našich fanoušků a live stream show, kterou jsme před Vánocemi odehráli v rámci Better Than Live, byl rok 2020 naším nejúspěšnějším rokem z hlediska prodeje i přes události spojené s Covid-19. Byla to další magická jízda, která se v nejbližší době nezastaví.“

Kapela je připravená letos vyrazit na festivaly a také na vlastní podzimní turné. Během živých vystoupení čekají na fanoušky další novinky a velké překvapení pak chystá kapela na příští zimu. Rok 2021 bude tedy dalším velmi rušným obdobím pro Cats In Space, takže se pojďme všichni ponořit do budoucnosti s jejich vesmírným rockem.

Aktuální sestava Cats In Space:
Damien Edwards (muzikál War Of The Worlds) – zpěv
Greg Hart (Asia, Mike Oldfield, Moritz) – kytary, zpěv, trubkové zvonky, Moog klávesy
Steevi Bacon (Robin Trower) – bicí, perkuse, tympány, harmonika, píšťalky
Andy Stewart (Moritz) – klavír, syntezátory
Dean Howard (Ian Gillan, Bad Company) – kytary
Jeff Brown (The Sweet) – baskytara, zpěv

Historie skupiny
Cats In Space způsobili už v roce 2015, kdy poprvé ‘přistáli‘ na Zemi, docela slušný rozruch. Díky svému soundu přenesli posluchače až někam do opojných 70. let klasického rocku. Hlasité kytary, mohutné bicí, vícevrstvé vokální harmonie, grandiózní klávesy a maximálně silný zpěv připomněly tu neopakovatelnou atmosféru koncertů rockových velikánů.

S některými z nich si i zahráli, jako třeba s Deep Purple, Status Quo a Thunder, nebo v Hyde Parku s Philem Collinsem a Blondie. Rozšířili tak i stále rostoucí armádu věrných fanoušků a získali i velice dobré recenze na svá živá vystoupení. Od skromných začátků se dostali až k vystoupením v The Hammersmith Odeon, London Palladium a London O2 Areně. Tak daleko doletěly ‘kočky‘ během svého krátkého vesmírného letu.

Před aktuální novinkou stihli vydat hned několik kritikou velmi uznávaných alb. Too Many Gods (2015) a Scarecrow (2017) se dostala mezi 30 nejlepších britských nahrávek a v recenzích na Planet Rock se umístila mezi nejlepšími deseti deskami roku. Ostatně recenze po celém světe byly skvělé. V roce 2018 vydali živé album Cats Alive! (2018) se záznamem koncertu v Cardiff Motorpoint, kde předvedli jedno ze svých nejlepších vystoupení a upevnili si tak pozici přední kapely britské rockové scény.

Další skvělé recenze a rekordní prodeje zaznamenalo i album z roku 2019 s názvem Daytrip To Narnia. Podle Roba Evanse z magazínu Powerplay se jedná o album roku, možná i desetiletí. S touto nahrávkou se skupina představila i ve velkých halách, a přestože ji v té době opustil zpěvák Paul Manzi, nijak ji to nezastavilo a stoupala směle dál mezi britskou rockovou elitu.

Po Paulově odchodu skupina najala nového člena Marka Pascalla, který se poprvé představil v nové verzi skladby September Rain z alba Scarecrow. Nejen s novým zpěvákem zahráli v legendárním London Palladiu a poprvé vyrazili do zámoří. Po návratu absolvovali vystoupení na německém Heat Festivalu a triumfálně se vrátili na Britské ostrovy v rámci vánočního turné, kde představili nové (v roce 2019 už druhé) album My Kind Of Christmas.

Ani smutný rok 2020 skupinu nezastavil a po angažování nového frontmana, kterým není nikdo jiný než muzikálová hvězda Damien Edwards, známý například z muzikálu Jeffa Waynea War Of The Worlds, začala pracovat na nových skladbách, které se objevily na dalším velmi úspěšném albu Atlantis.

Související odkazy:
www.webstore.catsinspace.co.uk
www.facebook.com/catsinspaceband
www.catsinspace.co.uk


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 350

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *