RockShock

Internetový rockový magazin

Italští pekelní thrasheři Bunker 66 vydají v dubnu čtvrté řadové album

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

30. dubna vyjde mezinárodně u Dying Victims Productions velmi očekávané čtvrté album italské black/thrashmetalové úderky BUNKER 66. Nahrávka vyjde pod názvem Beyond The Help Of Prayers na CD, dvou verzích barevných LP a digitálně. Připravované album můžete exkluzivně ochutnat prostřednictvím magazínu Deaf Forever, kde najdete k poslechu zbrusu novou skladbu To The Gates Of Death / Lair Of The Profaner.

Bunker 66 už od roku 2007 hrdě brázdí metalové vody se vztyčenou vlajkou tzv. metal/punku 80. let, a to ve své oblíbené trojčlenné sestavě. Vlivy Motörhead nebo Venom jsou tak zcela namístě, stejně tak jako jejich krajanů Bulldozer, britských Warfare, raných Running Wild, Bathory nebo Slayer či pozdějších Anti-Cimex, Gang Green a nahrávek Discharge a Exciter z 80. let.

S tímto robustním a rzí pokrytým pevným základem nahráli Bunker 66 trojici dnes již kultovních alb pro High Roller Records, stejně tak jako několik split nahrávek s italskými Barbarian a Morbo, brazilskými Whipstriker či naposledy se skotskými Vuil. Jednoduše řečeno, Bunker 66 jsou kultovní kapelou pro kultovní fanatiky – a my bychom to neměli mít jinak!

Nyní tedy po posledním zářezu s Vuil přichází dlouho očekávané čtvrté album Beyond The Help Of Prayers, první řadová deska po čtyřech letech a druhá v sestavě s původními členy Damienem Thornem (zpěv, baskytara) a Dee Dee Altarem (bicí) a bývalým kytaristou skupiny Schizo J. J. Priestkillerem.

Beyond The Help Of Prayers působí jako ‘osvěžující‘ závan starého vzduchu. Hned od prvních minut To The Gates Of Death / Lair Of The Profaner je jasné, že tohle jsou 666procentní Bunker 66, a všechny výše uvedené vlivy jsou zde naprosto ukázkově rozsekané. Přestože by se dalo říct, že nahrávka je pro kapelu typická, jsou zde více cítit epičtější doteky. Dost možná zde hrají významnou roli i postapokalyptické vibrace, které si přinesl Dee Dee Altar ze své další speed/thrashové kapely Children Of Technology. Přesto se kapela drží sebejistě svých původních špinavých a rouhavých otěží, ale nová produkce nyní zní daleko lépe než kdy dřív.

Staré psy nemůžete naučit novým kouskům, a to samé platí bez výhrady i pro Bunker 66. Tady už žádné modlitby nepomohou.

Seznam skladeb Beyond The Help Of Prayers:
1. To The Gates Of Death / Lair Of The Profaner
2. The Blackest Of Omens
3. The Rite Of The Goat
4. Summon The Evil Lords
5. At Our Masterʼs Behest
6. Malicious… Seditious…
7. Regret Every Breath
8. Die On Monday
9. Beyond The Help Of Prayers

Související odkazy:
www.facebook.com/bunker66
www.dying-victims.de
www.facebook.com/dyingvictimsproductions

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 263

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *