RockShock

Internetový rockový magazin

Nizozemský projekt The Sombre připomene v březnu své debutové album

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv Maurice de Jonga

Vydavatelství Chaos Records v těchto dnech potvrdilo, že se debutové album Into The Beckoning Wilderness doommetalového one man projetu THE SOMBRE dočká 22. března mezinárodního znovuvydání.

Za projektem stojí velice plodný multiinstrumentalista Maurice de Jong, který je podepsán i pod projekty Gnaw They Tongues, De Magia Veterum, Cloak Of Altering, Hagetisse, Golden Ashes a mnoha dalšími. S The Sombre se však vrací ke svým kořenům. Poté, co strávil své počáteční hudební roky v doommetalových kapelách Atrocious, Cauteror a Soulwound (1989–1996), de Jong nyní znovu představil zvuk svého mládí inspirovaný tzv. ‘The Peaceville Three‘, kam patří průkopníci doom/death metalu z počátku 90. let My Dying Bride, Anathema a Paradise Lost.

Debutové album The Sombre Into The Beckoning Wilderness vyšlo v červnu 2019 v limitované edici 50 CD-R, která se samozřejmě okamžitě vyprodala. Příznivci tvorby The Sombre, vydavatelství Chaos Records, nyní vydají toto CD celosvětově. Opravu autentický zvuk a styl klasického doom metalu z počátku 90. let se k zaměření labelu perfektně hodí. De Jong věnuje hodně pozornosti především dynamice a jakési hudební prostorovosti mezi zvuky jednotlivých nástrojů, čímž poněkud povyšuje svou muziku nad rámec daného subžánru. I když jeho hluboký řev není nijak upozaďován, do popředí se tentokrát dostává i jeho čistší a citlivější tenorová poloha, vkusně rozložená po celé ploše alba.

Ať už se někdo rozhodne utápět ve svém trápení, nebo se chce nechat povzbudit vhodným sountrackem, zde si může vybrat, kterou cestou se dát. The Sombre vás provede oběma směry.

Mezitím můžete streamovat Into The Beckoning Wilderness na vydavatelském Bandcamp profilu Chaos Records, kde lze CD i předobjednat. Další informace k předobjednání naleznete zde: www.chaos-records.com

Seznam skladeb Into The Beckoning Wilderness:
1. Death In Black Cathedrals
2. A Storm Of Black Poetry
3. Into The Beckoning Wilderness
4. The Mother Of Sin And Ruin
5. The Pallbearerʼs Hymn
6. Until The Withered Return From The Dark

Související odkazy:
www.gnawtheirtongues.bandcamp.com
www.chaos-records.com
www.facebook.com/chaosrecords
www.chaos-records.bandcamp.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 326

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *