RockShock

Internetový rockový magazin

Indonéští SpellForger vydají v dubnu debutové EP

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

2. dubna vyjde mezinárodně u vydavatelství Personal Records debutové EP Upholders Of Evil indonéské thrash/blackmetalové smečky SPELLFORGER. Personal Records je novým labelem mexického hudebníka a producenta Jacoba Córdovy (Majestic Downfall, Ticket To Hell, Zombiefication).

SpellForger vznikli v roce 2020 a byli do značné míry ovlivněni ranými Celtic Frost či pozdější tvorbou Slayer, Bathory nebo Possessed, ale také moderními thrash/blackovými spolky jako Cruel Force, Deathhammer, Condor a Inculter. A protože má většina členů kapely v oblibě old school death metal, nese jejich muzika i tyto znaky z 90. let.

SpellForger založil zpěvák Demi Raldi aka Middernacht, který přizval ke spolupráci přítele a kytaristu Jamieho ‘Invokera‘ Jamala, jenž je také členem blackmetalových Ashtarothum a Neurotic Of Gods. Následně se přidal i blackmetalový bubenický veterán M. Yaya ‘Lord Tchort‘ Mulyana, který se na blackmetalové scéně pohybuje již od poloviny 90. let. Posledním členem se stal baskytarista Fauzan ‘Horrifier‘ Alfajri, který je ale znám spíše jako bubeník.

Několik týdnů poté, co se skupina dala dohromady, představila první singl Pestilentia, který údajně natočila bez jakékoliv předchozí zkoušky. Skladba byla velice dobře přijata především mezi příznivci thrash a black metalu, a dala místní scéně poměrně svěží hudební injekci, neboť Indonésie je známá spíše svou silnou brutal/slam/deathmetalovou základnou. To už se ale zdálo SpellForger docela přehnané a chtěli oživit především ducha old school metalu a zaujmout jakýsi antipozérský přístup v hudbě i textech. Zkrátka a jednoduše nechtějí zabřednout do trendu, který už nějakou dobu v Indonésii trvá.

Po podepsání smlouvy s Personal Records tak mohou své představy zhmotnit díky debutovému EP Upholders Of Evil, jehož obsahem je šest skladeb, které nejen podle slov skupiny působí jako čerstvý výbuch starého vzduchu. Kapela ctí určitě oldschoolové způsoby – tradiční skládání písní, živé nahrávání i nepříliš vyleštěný zvuk –, ale přitom jejich muzika vyloženě nečpí nějakým retro odérem. Jednoduše řečeno, jedná se o muziku pro skutečné metalové maniaky. Název EP je také poměrně trefný, neboť zlo je zde prostoupeno každou skladbou, což právě může připomínat jejich výše zmiňované vzory.

Toto je pro SpellForger ale jen začátek. Budoucnost je široce otevřená pro svou zkázu, proto se připravte na tyto ‘nositele zla‘, nebo jim jděte z cesty! Zatím se můžete se SpellForger seznámit prostřednictvím zmiňovaného singlu Pestilentia, který najdete na kapelním Bandcamp profilu.

Seznam skladeb Upholders Of Evil:
1. Upholders Of Evil
2. Lord Of Possession
3. Metal Crusaders
4. Curse Of The Lycans
5. Black Spellcrafters
6. Pestilentia

Související odkazy:
www.facebook.com/spellforger.band
www.spellforger.bandcamp.com/releases
www.personal-records.com
www.personal-records.bandcamp.com
www.facebook.com/personalrecords666
www.instagram.com/personalrecords666

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 231

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *