RockShock

Internetový rockový magazin

Američtí Pyre Fyre streamují svůj nový singl Trash Man

Text: BDWE Media / Jiří Olszar

Psycho-punkoví PYRE FYRE z New Jersey v těchto dnech vydali zbrusu nový singl Trash Man, který exkluzivně sdílejí na serveru The Obelisk. Skladbu bude již brzy následovat i oficiální videoklip.

JJ Koczan z The Obelisk o Pyre Fyre a singlu Trash Man píše: „Původní duo, které se časem proměnilo v trio, nabízí pěkně špinavý punk s plnějším zkreslením. Zatímco předchozí singl Rinky Dink City – pocta jejich rodnému městu – nebo demo singl Wyld Ryde z konce roku 2020 mají ‘dřevnatější‘ charakter díky hlubšímu zvukovému souznění bicích a baskytary, Trash Man je klasičtější punk s typicky rychlejším ústředním riffem. Špinavý punk s podobně špinavým tematickým obsahem, který nic nepředstírá a je maximálně přímočarý.“

Více o Pyre Fyre
Punkové trio se sídlem v New Jersey se původně vytvořilo kvůli lásce k lo-fi estetice, hardcoru z počátku 80. let, klasické psychedelii, ‘béčkovým‘ filmům, heavy metalu a nezávislým umělcům. Skupina se věnuje vytváření intenzivní a objevné hudby, kterou přenáší postupně z jedné písně na druhou. Vzhledem k tomu, že jejich plány na turné po východním pobřeží USA byly v roce 2020 zrušeny, se kapela těší, až vyjede na cesty a spojí se více s fanoušky a kapelami i mimo svou domovskou scénu.

Hudba Pyre Fyre je poměrně pestrá – od zuřivých hymen s punkovým nádechem až po prostorné instrumentální jamy, které kapelu docela těžko zařazují do konkrétní stylové škatulky. Na kontě mají již jedno vydané EP a v současné době pracují na oficiálním albu. Kapela nečeká, až současný světový stav pomine, a ani nehledí do křišťálové koule, aby viděla svoji budoucnost, ale naplno roztáčí své tvůrčí motory.

V aktuální sestavě Pyre Fyre působí zpěvák a bubeník Mike Montemarano, kytarista Dan Kirwan a baskytarista Ronnie Sena, který také zpívá a hraje na kytaru v newyorské kapele The Components.

Související odkazy:
www.facebook.com/Pyre-Fyre-255162208497709
www.pyrefyre.bandcamp.com
www.soundcloud.com/user-429447255
www.instagram.com/pyrefyre


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 283

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *