RockShock

Internetový rockový magazin

Claudio Ravinale představí na konci února debutové album své nové kapely Infernalizer

Text: Rockshots Records / Jiří Olszar

INFERNALIZER je zbrusu nové seskupení, které přivedl k životu Claudio Ravinale, aby představil svůj vlastní styl heavy metalu. Ravinale je známý především jako zpěvák italských deathmetalových veteránů Disarmonia Mundi, kteří dosáhli celosvětového uznání díky svému vysokooktanovému melodickému death metalu, který světem šíří už více jak dvacet let. V jejich řadách se kromě jiných představil i Bjorn ‘Speed‘ Strid (Soilwork). Ravinale působí i v dalších dobře známých kapelách, jako jsou The Silverblack, 5 Star Grave a The Stranded.

Ravinaleův nový projekt Infernalizer, který je silně ovlivněn metalovými veličinami 80. let, jako jsou Iron Maiden, Alice Cooper či Danzig, se opírá i o silně pochmurnou atmosféru, a tak se hudebně přibližuje gothicrockovým ikonám Type O Negative nebo Sisters Of Mercy, vokálně pak třeba Robu Zombiemu nebo Wednesday 13. Řada vlivů evokujících až filmovou hudbu pak dodává skladbám právě onu temnější atmosféru.

Debutovým singlem se stala skladba Leaving So Soon?, která de facto uvedla samotné Infernalizer na scénu. Produkce se ujal NeroArgento v turínském AExeron Studiu, mastering má pak na svědomí Grammy ověnčený Ted Jensen (Guns Nʼ Roses, KoЯn, Pantera, Alice In Chains). Samotná skladba nabízí pohled na modernější pojetí heavy metalu, kde jsou ke slyšení jak čisté, tak i drsnější vokály, které jsou ale rovněž dosti melodické. Vrstvené klávesy a samply jsou pak posazeny na pevných základech ryzího ‘osmdesátkového‘ heavy metalu.

Leaving So Soon? si můžete poslechnout i zde:
Spotify – www.open.spotify.com/album
Apple Music – www.music.apple.com/cz/album

Frontman o připravovaném albu říká: The Ugly Truth je jako jízda na horské dráze v mém vlastním zábavním parku s hororovou tematikou. U tohoto projektu jsem se chtěl více soustředit na sebe, na instinkty, které mě definují jako osobu, zvláště na temné stránky mé osobnosti. Ne nijak extrémně vážným nebo katarzním způsobem, jde spíše o poznání ‘zvířete‘, které žije v nás všech. Upřímně, být špatným člověkem je někdy docela zábavné.“

Po vydání debutového singlu Leaving So Soon? vydali Infernalizer na sklonku loňského roku ještě další singl In This World Or The Next, který bude rovněž součástí debutového alba The Ugly Truth, jež vyjde celosvětově 26. února 2021 u Rockshots Records.

Související odkazy:
Předobjednávka – www.shop.rockshots.eu/en/pre-order
Spotify – www.open.spotify.com/album
Apple Music – www.music.apple.com/cz/album

Další informace:
www.rockshots.eu
www.facebook.com/InfernalizerOfficial
www.instagram.com/infernalizer
www.twitter.com/infernalizer


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 235

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *