RockShock

Internetový rockový magazin

Rockoví UFO přistanou naposledy na podzim 2021 v Praze

Text: Pragokoncert

Britská rocková legenda UFO překvapuje, posiluje a těší fanoušky na rock/metalové scéně již neuvěřitelných 51 let a na kontě má 22 alb. Plánované oslavy 50. výročí kapely přerušila neočekávaná smrt Paula Raymonda a poté i celosvětová pandemie koronaviru. UFO nyní plánují turné, které sice už nebude k oslavě 50. výročí kapely, ale bude asi poslední s frontmanem, hlasem i tváří kapely Philem Moggem. Turné těchto vynikajících pánů rockerů s názvem Last Orders Tour 2021 bude mít také jednu exkluzivní zastávku u nás v ČR. Bude to v Praze, Paláci Akropolis, 21. 10. 2021.

Phil Mogg k tomu říká: „To rozhodnutí, že tohle bude mé poslední turné, jsem opravdu hodně dlouho zvažoval. Nechci to nazvat turné na rozloučenou, protože to slovo nesnáším, ale ty plánované koncerty budou představovat moje poslední vystoupení s kapelou. Čeká nás závěrečné turné po Velké Británii a zahrajeme také koncerty v dalších vybraných městech a zemích, zejména tam, kde má kapela silné napojení na fanoušky. Nebude to dlouhé turné, protože být pořád na cestách není vždy úplně luxusní záležitost, a i když hraní je tak skvělé, ty ostatní věci, které ho doprovázejí, už se časem stávají únavnými. Vždy jsem si říkal, že až do té fáze dojdu, odstoupím, a to tedy udělám. Zdá se, že je ten pravý čas, abych přestal.“

Moggovi bude v příštím roce už 73 let, a přestože jeho hlas zůstává silný, připouští, že věk sehrál v jeho rozhodnutí svoji roli. Zatímco mnoho veteránských kapel v takové pozici jednoduše jen přestane hrát živě a pokračuje v nahrávání, UFO už nejspíš nebudou vydávat ani novou hudbu.

Nepředbíhejme však, stát se může cokoli, zázraky nevyjímaje. Pojďme se radši nachystat na další skvělé turné kapely UFO, které se díky vám, věrným a stálým fanouškům této jedinečné příjemné rockové bandy, dostane i k nám do Prahy příští rok na podzim. Hlavně ať pány Phila Mogga, Andyho Parkera, Neila Cartera, Vinnieho Moora a Roba De Lucu doprovází síla a zdraví a ať se vše podaří, jak má.

UFO Last Orders Tour 2021, 21. 10. 2021, Praha, Palác Akropolis. Přijďte!

Související odkazy:
www.ufo-music.info
www.facebook.com/UFOofficial
www.mastersofrock.cz/cs/koncerty/2021-UFO

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 334

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *