RockShock

Internetový rockový magazin

Vánoční rockovej maraton na rádiu HEY – Prosinec 2020

Text: Miloš Zubr

Den první – 24. 12. 2020 – Štědrý den

ECLIPSIS
Parta kamarádů z Nové Paky, která si krátí volný čas tím, že ráda vymýšlí, skládá, zkouší a hraje vlastní tvorbu zaměřenou na heavy/thrash metal.
www.eclipsisnp.com
Host – Pavel Kučera (zpěv)

SEBASTIEN
Kvartet Sebastien, pocházející z různých částí naší země, kráčí po melodic/powermetalové stezce plné symfonických prvků s vysoce hitovým potenciálem. Založeni v roce 2008 a vedeni zpívajícím kytaristou Jirkou ‘Georgem‘ Rainem Sebastien za dobu své existence prokázali své kvality na domácí i zahraniční rock/metalové scéně.
www.sebastienofficial.com
Host – Jirka ‘George‘ Rain (zpěv, kytara)

VEGA ELEKTRA
Vega a Elektra, to jsou jména dvou nejjasnějších hvězd na noční obloze. Právě spojením těchto dvou jmen vznikl název kapely Vega Elektra. Jedná se o partu muzikantů, kteří toho už spolu odehráli hodně. Proto se dali dohromady a založili kapelu. Mladičká Vega Elektra nám krásně roste.
www.vegaelektra.cz
Host – Martin Dolejš (zpěv, kytara)

MAKAR ČUDRA
Jedna z nejslavnějších metalových kapel osmdesátých let ze Slovenska, ve které začínali např. Otto Weiter, Peter Slivka či Vlado ‘Jerzy‘ Jurča (Extip, Slobodná Európa).
www.makarcudra.sk
Host – Marek Kučera (bicí, manažer, vydavatel)

Den druhý – 25. 12. 2020 – První svátek vánoční

ROCK STRING
Rocková kapela z Ivančic hrající pouťové i taneční zábavy, městské slavnosti, plesy, svatby, firemní akce, stužkovací i maturitní večírky, narozeninové oslavy, soukromé party a různé kulturní akce.
www.rockstring.cz
Host – Zdeněk Ševčík (kapelník, kytara, vokály)

VANAHEIM
Heavymetalová kapela z Královéhradecka. V roce 2020 kapela sbírá materiál na novou desku, ale mezitím musí řešit personální změny. Po vážném úrazu a nemožnosti koncertování zpěváka Radka přichází Miloš Koblmuller. S ním vychází v srpnu EP, které obsahuje tři skladby a udává nový směr celé vikingské smečky.
www.bandzone.cz/vanaheim
Host – Miloš Koblmuller (zpěv)

BASTARD
Havířovská hard & heavy kapela. V letošním roce vydali nové album Druhá Müza, které obsahuje 11 songů. Natočeno bylo ve studiu Sklep a Citron v říjnu až prosinci 2019.
www.bastard-band.cz
Host – Mojmír Krochmalný (bubeník)

YARRA
Sólový projekt leadera Argemy Jaromíra Hnilici. Pokud vám to jméno něco říká, pak vězte, že pokud jste sledovali soutěž Hlas Česko Slovenska před osmi lety, určitě vás zaujal svou verzí skladby Set Fire To The Rain zpěvačky Adelle. Pak už jeho kroky směřovaly z kapely Sillage do Argemy, kde je doposud.
www.yarra.cz
Host – Jaromír Hnilica (mj. zpěvák Argemy)

Den třetí – 28. 12. 2020

ROSA NOCTURNA
Rosa Nocturna je brněnská metalová kapela. Kombinuje prvky symphonic, folk a power metalu. Ve svých písních klade důraz na zajímavé melodie, bohaté aranže a silné kytarové riffy. Převážně české texty vyprávějí poutavé příběhy, milostné romány či bájné epopeje. Snaží se předat pozitivní energii nebo zvou posluchače k zamyšlení.
www.rosanocturna.cz
Host – Tonda Buček (kytarista, skladatel, manažer)

REBEL
Čtyřčlenná formace hrající melodický metal s prvky power metalu a metalcoru. Za svou čtyřletou historii Rebel odehráli několik desítek koncertů na klubových akcích a festivalech po České republice. Na svém kontě má kapela demo Dračí jezdec (2016), EP Krvavá růže (2017) a singl Znamení draka (2018). V nejbližších měsících se od Rebel můžete těšit na několik zbrusu nových skladeb, které budou tvořit další EP s velmi zajímavým konceptem.
www.bandzone.cz/rebelmetalband
Host – Adam Langr (kytara, zpěv)

TORRAX
Powermetalová kapela z Kutné Hory. Rok 2019 jí přinesl další koncerty a nahrávání prvního oficiálního alba. Během nahrávání v červenci 2019 kapelu opouští zpěvačka Bára a přichází frontman Honza Sobota. Tím Torrax získal nový elán a energii do hraní. S novým zpěvákem se rozhodli přehrát rozpracované album, které vyšlo 28. 9. 2019 pod názvem V každým z nás. Kapela aktuálně pracuje na novém albu.
www.torrax.cz
Host – Michal ‘Krůža‘ Kružík (bicí)

KAPRIOLA
Kapriola je ženská rock/metalová kapela s výraznými prvky elektrických houslí z Ostravy. V letošním roce vydala album Rebellion, které je jejím šestým v pořadí.
www.kapriola.cz
Host – Michelle (zpěv)

Sledujte nás na:
www.heyradio.cz/play-hey.html
www.heyradio.cz/showpage.php?name=on-air

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 260

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *